Koronavírus-fertőzést állapítottak meg az oberwarti kórház baleseti osztályának dolgozóinál

Zárlat alatt a baleseti osztály, de egyéb korlátozások is életbe léptek.

vaol.hu

Fotó: Pixabay.com

A Felsőőri (Oberwart) Kórház Ortopédiai és Baleseti Sebészeti Osztálya április 16. óta nem fogad új fekvőbetegeket. A járóbeteg-ellátást is korlátozták. Az ok: az osztály dolgozói körében új koronavírusos fertőzést azonosítottak a megelőző szűrések – tájékoztat az orf.at.

A burgenlandi kórházakat fenntartó KRAGES tájékoztatása szerint a fertőzött munkatársak tünetmentesek. Az akut, gyors ellátást igénylő sérülteket a környékbeli kórházakban, Németújváron/Güssing, Hartbergben vagy Oberpullendorfban látják el a továbbiakban. A már Felsőőrben kezelt fekvőbetegek továbbra is az osztályon maradhatnak.

Az orvosok arra kérik az embereket, hogy akut sérülés esetén minden esetben hívjanak mentőt. A mentőszolgálatokat a Tartományi Biztonsági Központ (Landessicherheitszentrale) már értesítette a változásról, így biztosított, hogy a legközelebbi elérhető intézménybe szállítsák a sérülteket.

A gipszcserére vagy kötözésre előjegyzett járóbetegeket pedig kiértesítik a teendőikről. Nekik egy másik ambulanciát vagy körzeti orvost kell felkeresniük.

A KRAGES tovább folytatja a vírusteszteket a kórházi ellátásban dolgozó személyzet körében, különös tekintettel azokon az osztályokon, ahol magas a fertőzésveszély.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában