Koronavírus – Több vasi polgármester is élt a jogával és szigorított a kijárási korlátozásokon

Összegyűjtöttük a legfontosabb koronavírussal kapcsolatos pénteki híreket, valamint az összes kijárási korlátozással kapcsolatos új szabályt Vas megyéből.

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Szombathely polgármestere is szigorított a korábbi intézkedéseken

Az Őrségben is éltek a polgármesterek jogukkal és helyileg szigorították a kijárási korlátozást. Szombathely polgármestere csütörtökön tartott online fogadóórát, ahol a vasi megyeszékhely aktuális helyzetéről beszélt, ugyanakkor pénteken is szólt a nyilvánossághoz. Dr. Nemény András is megtette a megfelelő lépéseket a kijárási korlátozással kapcsolatosan, amiket a város hivatalos Facebook-oldalán videóüzenetben részletezett. Az intézkedések a hosszú hétvégére vonatkoznak, kedd 0 óráig. A vasi megyeszékhelyet érintő szigorított intézkedésekről ITT olvashat részletesen.

Szigorított intézkedések Kőszegen

Kőszeg polgármestere csütörtök este arról értesítette a lakosokat, hogy a népszerű helyeket nem zárják el a látogatók elől. Azonban, a rendőrség fellép azok ellen, akik a kirándulás során megszegik a kijárási korlátozásban előírtakat. Básthy Béla polgármester pénteken új intézkedésről is beszámolt, ami a védőmaszkok kötelező viseletére vonatkozik. ITT mutatjuk a közleményt az új szabályokkal.

Enyhült a fegyelem, ezért Körmendet sem kerülték el szigorított intézkedések

Bebes István, Körmend polgármestere elmondta: a most meghozott intézkedésekkel szeretnék megóvni a lakosság egészségét, hogy a lehető legkisebb áldozatokkal lehessen kikerülni ebből a csatából. Felelős városvezetőként az alábbi intézkedéseket léptette életbe: április 10-én 13 órától április 13-a éjfélig. ITT soroljuk a pénteken meghozott körmendi korlátozásokat.

Péntektől hatályos kormányrendelet értelmében változik a dohányboltok nyitvatartása

Az operatív törzs a szerdai sajtótájékoztatóján kitért a Vas Népe kérdésére, jelezték: nem csak megyénkben probléma, hogy délutánonként az alkoholt is árusító dohányboltok előtt „kocsmaudvar” alakul ki, ahol italozó, dohányzó emberek ácsorognak, fittyet hányva a kijárási korlátozásra. Csütörtök este kormányrendelet született a dohányboltok nyitvatartásáról, melyek péntektől érvényesek. A rövidített nyitvatartás részleteiről ITT írunk.

Az őrségi polgármesterek élnek a jogukkal: szigorítják a kijárási korlátozást helyileg

Valamennyi őrségi polgármester csatlakozott Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere kezdeményezéséhez, mindannyian aláírták azt a dokumentumot, ami pénteken a Facebook-on is megjelent. Eszerint a mindig vendégbarát és vendégszerető Őrségi települések a rendkívüli járványügyi helyzetben, rendhagyó és népszerűtlen döntések meghozatalára kényszerülnek a közegészségügyi kockázatok mérséklése érdekében. A konkrét intézkedésekről részletesen ITT számolunk be.

Haladás: futballisták, stábtagok is aláírták új szerződésüket

A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt egyre több külföldi és magyar labdarúgócsapat kényszerül arra, hogy húzzon egy kisebbet vagy nagyobbat a nadrágszíjon. A Haladás vezetésének sikerült megállapodnia a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival jövedelmük csökkentéséről. Valamennyi játékossal egyesével tárgyalt Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. További részletekről ITT írunk.

Egy újabb koronavírusos beteg hunyt el Burgenlandban

A péntek reggeli adatok szerint 246 igazolt koronavírusos esetet tartott számon Burgenlandban az Egészségügyi Minisztérium. A tartományban egy újabb halálesetről is beszámoltak péntek délelőtt. Az oberpullendorfi kórházban hunyt el egy 83 éves Hartberg-i származású hölgy. Helyzetjelentés a határ mellől: ITT.

Újabb koronavírus-fertőzött beteg Vas megyében

Péntek reggel megírtuk, hogy 1190-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon, valamint 77 főre emelkedett az elhunytak száma. 112 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. Viszont Vas megyében egy fővel nőtt a fertőzöttek száma, azaz már 13 beteget tartanak számon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában