kékbe ragyogás

2020.04.02. 07:00

Ma van az autizmus napja

Ma van az autizmus világnapja, amelyre rendszerint nagy figyelmet fordít Szombathely is; az utóbbi időben a kék séta mellett kék ragyogásba öltöztették az Emlékművet, kék futást rendeztek.

VN/MTI

Sokan gondolkodtak el azon, miért kék Fotó: Unger Tamás/ Vas Népe

Fotó: VN-Archív/Unger Tamás

Az idén azonban az autizmus világnapja is más: az önkormányzat – a szombathelyi PontMás Alapítványnyal egyeztetve – eltekint az Emlékű kivilágításától: hogy semmiképp ne keletkezzen tömeg a környéken, elmarad Szombathelyen a kék futás is.

Az országos „kék akcióhoz” azonban bárki csatlakozhat otthonról is: ha valamilyen kék színű ruhadarabban lefotózza magát, és a képet az #éniskékvagyok megjelöléssel feltölti a közösségi média valamelyik felületére – közölte az Együtt az Autistákért Alapítvány szerdán az MTI-vel.

Ma este több fővárosi épület, építmény kékbe borul: a Szabadság- szobor mellett a Művészetek Palotája, a Puskás Aréna, de a Clark Hotel is. A kék ragyogást online követheti a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában