Kezdeményezés

2020.04.11. 11:30

Meleg ételt osztanak Márton nyomán – Nélkülöző családoknak segítenek Szombathelyen

Éttermek, vállalkozások, magánszemélyek támogatását is várja a Szent Márton Köpenye Alapítvány. Nélkülöző családoknak segítenek.

Tóth Kata

Bodnár Pál és Tatár József indulásra készen

Fotó: Horváth Balázs

A Szent Márton Köpenye Alapítványt a Szombathelyi Egyházmegye alapította azzal a céllal, hogy periférián lévő embereket segítsen munkához jutni. Mivel a járványhelyzetben még azok sem tudnak dolgozni, akik szeretnének, most élelmiszerrel segítenek családoknak, akik a tavaszi szünetben nem tudnak meleg ebédet adni a gyerekeiknek, tudtuk meg Bodnár Pál kuratóriumi tagtól.

Kezdeményezésükben partner a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi csoportja és a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Önkénteseik csütörtökön délben a Brenner-iskola konyhájánál gyülekeztek: 40 adag ételt és tartós élelmiszert is vittek ki családokhoz.

Bodnár Pál és Tatár József indulásra készen
Fotó: Horváth Balázs

– Százak vannak hasonló helyzetben. Az éhezőknek enni kell, a tavaszi szünetben és utána hétvégenként akarjuk meleg ételhez juttatni őket. Ezer forintból két gyereket meg tudunk etetni.

Asbóth Mária, a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi vezetője is jelen volt az ételosztáson. – A húsvétnak el kell hoznia a lélek feltámadását – mondta, majd Máté evangéliumából idézett: „Mert éheztem és ennem adtatok.”

A Szent Márton Köpenye Alapítvány számlaszáma: 11747006-27255588. Kapcsolatfelvétel: a 70/388-9008-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában