Oxigént a borászoknak!

2020.04.14. 07:00

Ne a boltok polcairól emeljük le most a bort, hanem keressük meg annak termelőjét!

Bort közvetlenül a borászoktól vásároljanak: erre buzdítja lovagrendi társait – és rajtuk keresztül mindenkit – Pammer István, az Európai Borlovagok Magyarországi Rendjének elnöke.

Vas Népe

Aki teheti, termelőtől vásárolja a bort!

Fotó: Illusztráció: VN-archív/UT

Mint felhívásában írja, a járványhelyzet súlyos gazdasági következményei a hazai borászatokat is sújtják – főleg a kisebbeket.

„Az éttermek, vendéglátóhelyek teljes leállásával az értékesítési csatornák bedugultak, a saját értékesítés és a kóstoltatások szintén leálltak. Ugyanakkor itt a tavasz, s a szőlő művelése, a borok palackozása, a pinceműveletek nincsenek tekintettel a vírushelyzetre. A folyó műveleteket végezni kell, vagy mert a természet így rendelte, vagy mert a hordókapacitások, érlelési struktúra ezt teszi szükségessé, és mert a következő szüretre is fel kell készülni” – írja a lovagrendi elnök, aki szerint ebben a vészhelyzetben minden magyar borkedvelő embernek – élükön a borlovagrend tagjaival – gondolnia kell a borászainkra is.

Aki teheti, termelőtől vásárolja a bort!
Illusztráció: VN-archív/UT

Ezért nemes gesztusnak tartaná, ha a borrendek öntevékeny gazdasági segítséget nyújtanának kedvelt borászataiknak azzal, hogy tagjaik vállalkoznának a közeljövőben néhány palack bornak közvetlenül a termelő borászattól, borásztól történő megvásárlására.

„Ne a szupermarketek polcairól emeljük le most a bort, hanem igényünkkel keressük meg annak termelőjét!” – ajánlja, mondván: az egészen biztos, hogy a borászok számára minden forint, minden vásárlás ma oxigént jelent a gazdasági „lélegeztetőgépben”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában