tankolás

2020.04.07. 07:00

Nem emelkednek az üzemanyagárak

Az utóbbi időben szinte megszűnt a kereslet az üzemanyagok iránt az utazási korlátozások bevezetése miatt, ráadásul Szaúd-Arábia és Oroszország is árháborúba kezdett.

Vas Népe

Péntekig még biztosan marad az alacsony ár Fotó: Shutterstock

Az eredmény, hogy a Brent típusú olaj ára egy hónap alatt 30 dollárt csökkent. A lakosok örülnek az alacsony hazai üzemanyagáraknak, bár a kijárási korlátozások miatt sok hasznuk nincs belőle, ráadásul lassan újra emelkedésnek indulhatnak az árak – derül ki a holtankoljak.hu elemzéséből.

Péntekig még biztosan marad az alacsony ár Fotó: Shutterstock

Sejthető volt, hogy az olajhatalmaknak nem áll érdekükben sokáig fenntartani ezt az állapotot, hiszen súlyos veszteségeket szenvednek el az alacsony olajár miatt. Múlt héten – az olajkitermelés csökkentésének hírére – pár nap alatt húsz százalékot emelkedett a nyersolaj ára, ráadásul a forint árfolyama is tovább gyengült a dollárhoz képest. A kereslet azonban továbbra is olyan alacsony, hogy szerdától nem emelkednek az árak a hazai töltőállomásokon, a benzin literenkénti átlagára marad 290, míg a gázolajé 335 forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában