erkélyprogramok mindenkinek

2020.04.02. 18:56

Elindult a kultúrfutár Szombathelyen

Új akciót indított el tegnap este az Agora – Szombathelyi Kulturális Központ: #kulturfutar című kezdeményezésükkel járják a lakótelepeket, teszik különlegessé köszönetképpen az önkéntes karanténba vonult otthonmaradók hétköznap estéit.

Nemes Judit

Varga Jenő „Jéglovag” csütörtökön este a Jorkar-Ola lakótelepen csalogatta az erkélyekre a szombathelyieket

Fotó: Horváth Balázs

Az ötletet az adta, hogy egyre többen tapsolnak az ablakokba kiállva este 8 órakor, így köszönve meg a koronavírus- járvány elleni küzdelemben részt vevők erőfeszítéseit.

Öt helyszínre látogattak csütörtökön: a Joskar-Ola, a KISZ, a Derkovits, Olad és a Stromfeld lakótelepre, mindenütt 10 percig tartó interaktív, zenés-verses műsorral, kis tornával hozott jókedvet az erkélyeken állóknak Varga Jenő „Jéglovag”, a Városi Diáksport Bizottság elnöke.

Varga Jenő „Jéglovag” csütörtökön este a Jorkar-Ola lakótelepen csalogatta az erkélyekre a szombathelyieket
Fotó: Horváth Balázs

A többi között a Halott Pénz Amikor feladnád című dala hangzott el, részletet olvastak Hankiss Elemér Diagnózisok kötetéből, továbbá ugrórudas és kézfogás-bemutató, valamint lépés- és kargyakorlatokat bemutató tornát láthattak a lakók, és a taps sem maradt el.

Az akció helyszíneire ellátogatott dr. Nemény András polgármester is.

 

Az első alkalom sikeres volt, úgyhogy ma is fölbukkan az Agora-futár Szombathelyen.

Az első állomása a Joskar-Ola lakótelep, de nemsokára felbukkannak a város több pontján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában