Fine dining otthon is

2020.04.08. 07:00

Online főzőkurzussal jelentkeznek Farkas Richárdék

A koronavírus-járvány idején sem hagyja gasztroélmény nélkül Farkas Richárd és csapata a fine dining rajongókat: online főzőkurzuson mutatják be egy-egy ismert, könnyen elkészíthető étel „pajtás” változatát.

Nemes Judit

Farkas Richárd séf nem maradt tétlen

Fotó: VN-archív/Szendi Péter

– Mint a legtöbb vendéglátó­hely, mi is abban a helyzetben vagyunk, hogy bezárásra kényszerültünk. Rengetegen főznek most otthon, mi pedig szerettünk volna egy pici élményt adni nekik – mondta Farkas Richárd séf. A múlt héten indította el ötrészesre tervezett online főzőkurzusát az őriszentpéteri csapat. Szerdánként jelentkeznek új részekkel: az első „adásban” a vasiak és a zalaiak által jól ismert dödöllét készítették el.

Farkas Richárd séf nem maradt tétlen
Fotó: VN-archív/Szendi Péter

– Szezonális, általunk gyűjtögethető összetevők és a helyi kistermelők alapanyagaiból főzünk, az étellistát úgy állítottuk össze, hogy otthon is mindet el lehessen készíteni. Annak pedig, aki nem tud vagy nem mer medvehagymát, gombát gyűjteni, adunk az ezeket kiváltó, boltban beszerezhető hozzávalókat – hangsúlyozta.

Ma következik a második videó, szó lesz aztán kerti bográcsozásról, csapolnak nyírfát, készítenek házi szörpöt csalánból, de a desszertek sem maradnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában