Kormányzati támogatás

2020.04.24. 07:25

Szombaton 22.500 kg fogható méretű ponty érkezik az állami horgászvizeinkbe

vaol.hu

Most szombaton 22.500 kg fogható méretű 1,5-3 kg közötti ponty érkezik Kormányzati támogatással az állami horgászvizeinkbe. Országos, rendkívüli haltelepítés kezdődött el a mai napon az állami tulajdonú horgászvizeken a magyar haltermelők segítése érdekében.

A Magyar Kormány döntése alapján korábban soha nem látott nagyságrendű telepítési támogatáshoz jutnak az állami tulajdonban lévő horgászvizek halgazdálkodási hasznosítói – tette közzé a Vasi Vizeken Facebook-oldalán.

A döntés nemcsak a közvetlenül érintett mintegy 1500 dolgozó munkahelyének megtartását segíti, de a koronavírus világjárvány elmúltával gyorsan és hatékonyan szolgálja majd a szabadidős sporthorgászat, a világelső horgász versenysport, és a horgászturizmus újraindítását, valamint a halfogyasztás élénkítését.

A legtöbb állami vízen a telepítés mértéke akár a korábbi időszak teljes éves kihelyezését is meghaladja, és az állami forrásból végrehajtandó rendkívüli haltelepítés értéke az állami halvagyont növeli. A mostani telepítés a magyar haltermelés és a halgazdálkodás történetének eddigi legnagyobb logisztikai feladata. A munkában 29 haltermelő, és mintegy 80 szállító jármű vesz részt.

Az összesen mintegy 1200 tonna ponty telepítése a következő hetekben több mint 350 horgászvízen, és 400-nál is több telepítési ponton valósul meg. A koordinált telepítések a mai napon elkezdődtek az országban, a program várhatóan május közepén ér véget.

Szövetség kezelésében lévő vízterületek közül a legtöbb ponty a Rába folyóba fog – Alsószölnöktől Nickig – kerülni összesen 12.731 kg, de érkezik még hal a következő vizekbe is a teljesség igénye nélkül: az Abért tavakba 2.551 kg, a Kerka patak és holtágába 2032 kg, a Marcal folyóba 1188 kg, a Pinka patakba 500 kg, a Kis Rábába 500 kg, a Kéthatár-tóba 500 kg, a Rábasömjéni-tóba 500 kg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában