hamisítás, csere-bere

2020.04.08. 08:30

Többen is próbáltak a rendszámtáblákkal trükközni megyénkben, de lebuktak

Híreink a Szombathelyi és Sárvári Járási Ügyészségről.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A Szombathelyi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, közokirat-hamisítás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019 januárjában Ausztriában vásárolt egy személygépkocsit, amit Magyarországon később akart forgalomba helyezni.

A vádlott 2019 júniusában elején megszerzett két hamis ideiglenes hatósági jelzést, amiket 2019 júniusában Szombathelyen felszerelt a személygépkocsira.

Az így meghamisított egyedi azonosító jelű személygépkocsival 2019. június végén közlekedett a vádlott, amikor Bucsu közúti határátkelőhelyen a rendőrjárőrök intézkedés alá vonták.

A vádlott az ideiglenes rendszám jogos használatának igazolására a rendőrőknek hamis forgalomban tartási engedélyt, hamis indítási naplót és a munkaviszonyról egy hamis munkáltatói szerződést adott át. A járőrök észlelték, hogy az átadott okiratok hamisak.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A Szombathelyi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019 október 16. napját megelőzően az egyik szombathelyi parkolóban a tulajdonát képező és forgalomból kivont személygépkocsira felrakta a szintén a vádlott tulajdonában lévő forgalomból kivont gépkocsiról levett első és hátsó rendszámtáblákat azért, hogy a közterületen rendszám nélkül álló személygépkocsit a közterület-felügyelet ne szállítsa el.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

A Sárvári Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020 márciusában Celldömölkön levette egy hozzátartozója tulajdonát képező gépkocsiról a rendszámtáblákat és azokat felszerelte egy Ausztriában általa vásárolt személygépkocsira, majd azzal a 84-es számú főúton közlekedett, ahol a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta és észlelte a bűncselekmény elkövetését.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában