fejlesztések

2020.04.17. 07:10

Új bölcsik épülhetnek Répcelakon, Sárváron, Ölbőn és Rábapatyon is

Nagy az igény a bölcsődei férőhelyekre. Számos település nyújtott be pályázatot. Van, ahol bővül a jelenleg meglévő férőhelyek száma, de teljesen új intézmények is épülhetnek Sárvár–Répcelak térségében.

Gyöngyössy Péter

– A kormány döntése révén Észak-Vas megyébe összesen 1,44 milliárd forint összegű támogatás érkezett bölcsődék fejlesztésére – tájékoztatott Ágh Péter országgyűlési képviselő. Hozzátette: – Nagyon fontos, hogy ez a forrás megvan, a kormány nem nyúl a családok számára rendelkezésre álló forrásokhoz akkor, amikor a koronavírus-járvány okozta helyzetet kezeli. A sárvári járásban összesen 632 millió forint összegű fejlesztés valósulhat meg. Sárvárra 187 millió, Ölbőre 125,9 millió, Répcelakra 119,9 millió, Rábapatyra 199,4 millió forint jutott a munkálatokra.

Szabó József és Ágh Péter a répcelaki bölcsőde udvarán
Fotó: Ohr Tibor

Szabó József, Répcelak polgármestere elmondta, hogy a városban van egy 12 férőhelyes bölcsőde. Most minibölcsődére pályáztak, ami a meglévő intézmény udvarán épülhet fel. Az új, 150 négyzetméteres épülettel együtt húsz bölcsődés fogadására lesz alkalmas az intézmény. – A közbeszerzés után ősszel már le lehet alapozni, ha minden rendben megy, jövő tavaszra, nyár elejére kész lehet az épület – tudtuk meg.

Dugovics Balázs, Rábapaty polgármestere örömmel tájékoztatott arról, hogy egy új, 12 férőhelyes bölcsőde építésére kaptak kormányzati támogatást. Az új, 70 négyzetméteres épület az óvoda mellé kerül.

– Minél hamarabb szeretnénk felépíteni az új intézményt, mert nagy az igény a bölcsődei férőhelyekre – mondta a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában