Fiákerrel szállítottak menüt

2020.04.15. 11:00

Új feladatot vállaltak a lovas kocsisok a járványhelyzetben két hétig Ausztriában

Új feladatot vállaltak a lovas kocsisok a járványhelyzetben: ételt szállítottak bécsi időseknek.

Vas Népe

Nem utasokat szállítottak az elmúlt két hétben, hanem ételt az időseknek

Fotó: Jürgen Beilein

Mivel a vírushelyzet miatt jócskán megfogyatkozott Bécsben is a turisták száma, munka nélkül maradt ideiglenesen a lovas kocsisok egy része – számolt be róla a Kisalföld.hu. Úgy döntöttek azonban a fiákeresek, hogy április 1-je és 13-a között nem pihennek, hanem ételt szállítanak a rászorulóknak a városban. A kocsisok összefogásához egy jelenleg zárva tartó hotel is csatlakozott, amelynek konyháján készültek az adagok. Telefonon rendelhettek azok a rászorulók, akik a főváros 3. kerületében élnek.

Nem utasokat szállítottak az elmúlt két hétben, hanem ételt az időseknek
Fotó: Jürgen Beilein

Egy főételt és egy előételt tartalmazott a menü, továbbá egy napilapot is mellékeltek az ételhez. Bár a parkolás nem egyszerű a városban ezekkel a nem mindennapi járművekkel, de a kocsisok lelkesen szállították ki az adagokat, pedig nem is egy-két helyszínre kellett kivinniük az ételt, hanem 15-re fiákerenként. A címre megérkezve a velük együtt szállító önkéntesek adták át az ételeket az időseknek.

A helyiek nagyon kedvelik a hintókat, és a két hét alatt hozzászoktak az utasok helyett ételeket szállító kocsik látványához. A napi 250 adag ebéd kiszállításában nemcsak a fiákeresek segédkeztek, a kezdeményezéshez csatlakozott a helyi karitász, az Osztrák Logisztikai Szövetség, a német gb consite – emelték ki. Ez utóbbi például tervezési szoftverével segítette a menük megadott címekre történő eljuttatását. Taxisok is kivették a részüket: az egyik társaság az önkéntesek fuvarozásában, míg egy étterem hátizsákokkal segített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában