Vas megyében is tesztelik a szociális szférában dolgozókat

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ több mint száz dolgozójánál a napokban elvégezték a koronavírus-gyorsteszteket.

Tömböly Ágnes

Dr. Kiss Zsolt végezte el a gyorstesztet

Fotó: Cseh Gábor

Az önkormányzat ezer darab, a Covid–19 kimutatására szolgáló tesztet vásárolt. Ezek közül április elején ötszáz darabot adtak át a szombathelyi egészségügyi alapellátásban dolgozó háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok és a szociális ellátásban dolgozók részére. Később a Fogyatékosokat és Hajléktalanokat Ellátó Nkft. 125 darab, míg a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ 225 darab gyorstesztet kapott – tájékoztatott Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetője.

Dr. Kiss Zsolt végezte el a gyorstesztet
Fotó: Cseh Gábor

A napokban a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központban több mint száz dolgozónál végezték el a tesztet.

– Azoknál végezte el ezt az üzemorvos, akik munkájuk során érintkeznek a szombathelyi idősekkel. A teszteket két hét múlva megismételjük mindenkinél, akinek az eredménye negatív lett – tudtuk meg Kulcsár Lászlónétól. Az igazgató hozzátette: ez a teszt azonnal megmutatja, hogy a szervezet termeli-e a vírus ellenanyagát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában