Eljárás

2020.04.06. 07:00

Vasivíz: elemi érdek a törvényes működés

A Vas megyei települések elemi érdeke, hogy törvényesen működjön a Vasivíz Zrt. – értettek egyet az általunk megkérdezett polgármesterek. Ismert, eljárást indított a közműszabályozási hivatal a vezérigazgató szakmai előmenetele miatt.

Tömböly Ágnes

Több mint kétszáz Vas megyei településen látja el a víziközmű-szolgáltatási feladatokat a Vasivíz Zrt. Mint azt a birtokunkba került, hatósági ellenőrzést összegző jegyzőkönyv alapján megírtuk: a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) ügyben eljáró főosztálya nem osztja a Vasivíz Zrt. álláspontját, miszerint Molnár Miklósnak megvan az ötéves víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalata. Az ellen őrzés során feltárt jogsértések miatti jogkövetkezmények megállapítására ezért március 31-ével hatósági eljárást indított a Vas megyei szolgáltatóval szemben a MEKH.

– Mindenkinek megvan a maga felelőssége, hogy ez a stratégiai ágazat megfelelő módon működjön. Minden felelős vezetőtől elvárjuk, hogy biztosítsa a Vasivíz Zrt. törvényes működését – mondta el kérdésünkre Básthy Béla, Kőszeg polgármestere. Hozzátette: – A kistelepülések egyeztetni fogják, hogy milyen lépéseket kell tenni az ügyben.

A Vas megyei szolgáltatónak nyolc napja van nyilatkozatot tenni, észrevételeket megfogalmazni. A határidő a héten lejár
Fotó: CSG

 

– A Vas megyei településeknek elemi érdeke, hogy a Vasivíz Zrt. törvényesen működjön, és a szükséges személyi és tárgyi feltételek meglegyenek – ezt már Bebes István, Körmend polgármestere hangsúlyozta. Huszár Gábor, Szentgotthárd városvezetője szintén ezt emelte ki, ő úgy fogalmazott: – Minden vasi település érdeke, hogy zökkenőmentesen és törvényesen működjön a megyében a víziközmű-szolgáltató. A Vasivíz Zrt.-t korábban kérdeztük arról, hogy a társaság tájékoztatta-e az igazgatóságot és a felügyelőbizottságot a MEKH által megindított eljárásról, illetve hogy Molnár Miklós a társaság érdekében lemond-a vezérigazgatói posztról. Kérdésünkre azt a választ kaptuk, folyamatban lévő hatósági eljárásról nem áll módjukban tájékoztatást adni. A hétvégén telefonon értük el Virányi Balázst.

A társaság igazgatóságának tagja közölte: a Vasivíz Zrt. eddig nem tájékoztatta az ügy fejleményeiről, és az eljárás megindítását tartalmazó jegyzőkönyvet sem kapta még meg. A birtokunkba került jegyzőkönyv egyébként 2020. március 31-i keltezésű. Információink szerint a Vas megyei szolgáltatónak nyolc napja van a hatósági ellenőrzés során tett megállapításokkal kapcsolatosan a MEKH felé további nyilatkozatot tenni, észrevételeit megfogalmazni. Ez a határidő pedig a héten jár le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában