felnőnek...

2020.04.30. 14:23

Videós, képes összeállításokkal köszöntötték a ballagókat a vasi iskolák

Elmaradtak a ballagások, a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben hirdetett korlátozások miatt nem tartották meg a végzősök búcsúztatását a középiskolákban. A tantestületek azonban megtalálták a módját az ünneplésnek: videókkal, köszöntőkkel, fotókkal köszöntek el diákjaiktól.

Nemes Judit, Tóth Kata

Fotó: KDG Tanárhimnusz/Youtube

A városvezetés részéről dr. László Győző oktatásért is felelős alpolgármester videóüzenetben köszöntötte a ballagókat. Beszédében szólt a fiatalok számára most az érettségi vizsga és a világjárvány miatt kialakult különösen nehéz időről. – Emberemlékezet óta nem volt ilyen helyzet se Magyarországon, sem világszerte, de tudom, hogy helyt fogtok állni, hiszen az évek során megkaptátok a megfelelő felkészítést, amelyről most tanúbizonyságot tehettek –hangsúlyozta, majd biztatással, jókívánsággal zárta gondolatait.

A VMSZC Hefele Menyhért Építő- És Faipari Szakgimnáziuma És Szakközépiskolája tanárai online ballagási ünnepséget állítottak össze a diákoknak, akik csütörtökön délelőttől tekinthették meg az egyik videómegosztó portálra feltöltött ünnepséget.

– Úgy gondoltuk, hogy ebben a nem mindennapi helyzetben is mindenképpen el kell búcsúzni a diákoktól, maradandó emléket szerettünk volna adni nekik. Nem akartuk megvárni a búcsúval a vizsgák utáni bizonyítványosztás időpontját, mivel az szakmánként különböző időpontokban lett volna, hanem egységesen, a hagyományos ballagási ünnepségek menete alapján elkészítettünk egy kis műsort, csak a diákok hiányoznak róla. A beszédek, a versek, az alsóbb évesek búcsúztató szövege is megtalálható a kisfilmben – és természetesen a végzősök fotói is, osztályonkénti bontásban – mondta el Tóth Csaba, igazgató.

A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban is virtuálisan búcsúznak a tanárok a diákoktól, ballagási képes összeállítással és karantÉNEK-kel. Merklin Ferenc igazgató elmondta: az egyik végzős osztály osztályfőnökét lepték meg videóval nemrég a diákjai, a tanárnő válaszul kezdeményezte kollégáival az egész évfolyam számára a zenés-énekes összeállítást. A Lehetsz király dallamára énekelték fel az általuk írt szöveggel.

Ballagási összeállítás:

 

karantÉNEK:

 

- Bár a világ a feje tetejére állt, a mai nap a Ti napotok, ma Nektek szól a dal, Felétek száll a gondolat. Fogadjátok szeretettel az iskola rendhagyó búcsúját! – ezekkel a szavakkal a Nagy Lajos Gimnázium tanárai köszöntötték a fiatalokat összeállításukkal, amelyben Zsolnai Zsuzsanna igazgató is szól a diákokhoz.

 

 

A Szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban bár most nem búcsúzhattak el személyesen a fiataloktól, az ünnepség nem marad el.

- Fazakas Zoltán Márton atyával történt korábbi egyeztetésünk arról szólt, hogy a tanév zárásakor pótoljuk be a 136 végzős diákunk búcsúztatóját, amennyiben feloldja a Kormány a korlátozásokat. Amennyiben viszont ez az út sem lesz járható, akkor egy másik időpontot keresünk a ballagásra – tudtuk meg Véghné Busics Hilda igazgatótól. Hozzátette: hétfőn, az írásbeli érettségik első napján különleges módon fogadják a végzősöket az iskolában.

– Elhelyeztünk egy olyan képmontázst az iskola kapubejárójánál található üveges vitrinünkbe, amelyre feltettük szalagavatós csoport képeiket, „vicces” osztályképeket, az iskola képét, a tanári csoportképet és egy Szent-Gály Kata idézetet. A képmontázs középső részén a ballagó tarisznyán elhelyeztük a „koronát”, mintegy mementónak, hogy ne felejtsük, mennyire rendkívüli volt ez a vizsgaidőszak.

Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Bolyongás a RoxBolyban címmel tett közzé arcokra mosolyt csaló videót az iskola tanárainak és diákjainak üzeneteként az elmaradt ballagásra.

A celldömölki Berzsenyi gimnázium igazgatója is virtuálisan köszönt el a ballagó diákoktól, a szülőktől. Sipos Tibor „biztató búcsúzójában” elmondta, a mostani végzős évfolyam lesz az, amelyik a szóbeli érettségi izgalmát és a záróünnepség magasztos érzését sem tapasztalhatja meg. Azt ígérte, amint a helyzet lehetővé teszi, egy későbbi időpontban megtartják a ballagást. A kisfilmben Salamonné Csótár Adrienn, a 12.a; Szomju Tamás, a 12. b és Kissné Tóth Gabriella, a 12.h osztályfőnöke is üzent diákjainak. A végzősök nevében Lenner Luca köszönt el. – Nagy feladat vár ránk, de egy a fontos, bízzunk magunkban és egymásban – mondta. Orsos Zoltán plébános, Rác Dénes

evangélikus lelkész és Németh Tamás református lelkész is részt vett a virtuális ballagáson.

Megható videóval búcsúzik a ballagóktól a 11. évfolyam. Papírlapra írt jókívánságokkal üzennek az otthonaikból, így kívánnak sikert érettségiző társaiknak.

Sok éves hagyomány, hogy a Madarak és Fák Napja alkalmából erdei ballagást szervez a kőszegi Jurisich gimnázium – a végzős diákok, miután fát ültetnek a

kollégium udvarán, különböző útvonalakon indulnak az Óház-kilátóhoz, ahol műsort adnak, megfricskázzák a tanárokat. Ebben a tanévben ez is elmaradt. Ám

Kiss Zoltán, a gimnázium tanára gondolt egyet: egy hete, csütörtökön túráraindult, kollégái és a diákok nevében is kitette a három végzős osztály "zászlóját"

az Ó-házhoz. Az útvonalat jócskán megtoldotta: 35 kilométert ment a Kőszeg,Pogányok, Cáki pincesor, Velem, Szent-Vid kápolna, Hármashatár-hegy,Hörmann-forrás, Kopasz Kendig, Vöröskereszt, Zeiger-nyereg, Hétforrás, St. Germain-kereszt, Fatalin-bükkök, Óház-tető útvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában