Most nincs telt ház

2020.05.30. 07:00

A pünkösdi lehet az első jó hosszú hétvége a vasi turizmusban idén

A pünkösdi lehet az első jó hosszú hétvége az idén a turizmusban. A legtöbb vendéglátóhely jó foglalási adatokkal vágott neki az utolsó májusi hétvégének. Azok vannak jó helyzetben, akik szabadtéri programokat tudnak kínálni.

Lakosi Gabriella

Fotós: © Unger Tamás

Fotós: © Unger Tamás

Lugosi Arnold őrségi szállásadó elmondta, az elmúlt időszakot a legtöbben a vendéglátóhely csinosítgatására, felújítására használták fel. Most viszont úgy tűnik, beindul az élet – fogalmazott. Hiába van már egy ideje lehetőség a belföldi utazásra, az igazán nagy érdeklődést most tapasztalták először. Az Őrségbe a legtöbben pihenni, kirándulni mennek, ezeket a programokat pedig nem befolyásolják az előírások. Reméli, hogy ez az idén hozhat nekik egy kis pluszforgalmat. A vendéglátók jól kezelték a helyzetet, követik a szabályokat, mindent megtesznek, hogy mindenki a legkisebb kockázatnak legyen kitéve egy-egy ilyen utazás során – árulta el. Van olyan szálláshely, ahol a tulajdonos ózongenerátort vásárolt, azzal fertőtleníti a szobákat.

Készülnek a szállásadók a vendégek fogadására az Őrségben
Fotó: Unger Tamás

Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. igazgatója elmondta, Szombathely kicsit nehezebb helyzetben van, hiszen ide általában a kulturális programok vonzották a turistákat. Ezeket pedig még nem – vagy csak nagyon korlátozott formában – lehet megtartani, ezért most nem is várható turistaáradat. A megyeszékhely majd abból profitálhat sokat, ha az ajánlásoknak megfelelően turisztikai buborékok jönnek létre a határok megnyitása után.

Ez alapján a szomszédos országokból bonyolódhat majd le nagyobb forgalom a nyáron. Szorosan nyomon követik a szabályokat és azoknak megfelelően próbálnak ajánlatokat kidolgozni majd erre az időszakra. A vasi szállodák foglalási adatait nézve pedig az látszik, hogy az enyhülés ellenére még sehol sincs telt ház a hétvégére. Úgy tűnik tehát, hogy a belföldi turizmus fellendülése is várat még magára. Legalább addig, amíg beköszönt az igazán jó idő a szabadtéri programokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában