A munka ünnepén

2020.05.02. 07:00

A szentgotthárdi majális virtuális térbe költözött

A Gotthárdi Majálist a Pannon Kapu Kulturális Egyesület Facebook-oldalán követhették az érdeklődők. 9 órától félóránként újabb videóval jelentkeztek, egész napra szolgáltak programmal.

Tóth Kata

Bodorkós Imre plébános is köszöntötte a szentgotthárdiakat – virtuálisan

Fotó: Horváth Balázs

Szentgotthárd Város Fúvószenekara Pécsi István Szombathelyi Mátyás bakák indulójával nyitotta az ünnepi műsorfolyamot. A zenekarról fotókat láthattak a nézők. Bodorkós Imre plébános köszöntőjében a munka ünnepén a munka méltóságáról beszélt: ez adja az emberi élet alapját, nemcsak anyagi értelemben: általa célt, értelmet fedezhetünk fel a mindennapos tevékenységben. Majd Szent Józsefet, a munkást említette: a római katolikus egyház 1955 óta őt köszönti ezen a napon.

Bodorkós Imre plébános is köszöntötte a szentgotthárdiakat – virtuálisan
Fotó: Horváth Balázs

A dátum a szentgotthárdiaknak különös jelentőségű: két évvel ezelőtt május 1-jén avatták boldoggá Brenner János egykori rábakethelyi káplánt. A PresiDance TSE táncosai, a Szivárvány Kórus, a Rozmaring Tánccsoport, a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete, a Senior Örömtánc és a Városi Vegyeskar korábbi felvételeiből is láthattak a nézők az online majálison.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában