Fiókák szezonja van most

2020.05.07. 07:00

A zárt kapus tavasz csodái a kőszegi Chernel-kertben – Kikelt már több gólya is

Már a gólyafiókák is kikeltek a Chernel-kertben. Amíg nem látogatható újra az intézmény, a Facebook-oldalán kínálja a kert tavaszi csodáit.

Lakosi Gabriella

A henye boroszlán örökzöld cserje, most virágzik a kőszegi Chernel-kertben

Fotó: VN/Kóródi Blanka

A látogatóközpontban a tavasz minden színe megtalálható. Rózsásan pompázik a bánáti bazsarózsa, a henye boroszlán (ez utóbbi cserje). Sárgán tündököl a zergeboglár és néhány azélia, fehér a mézalmácska virága. A kis gólyák is kikeltek már, de még sok tojás van több fészekben, így még nőhet a kicsik száma.

A henye boroszlán örökzöld cserje, most virágzik a kőszegi Chernel-kertben
Fotó: VN/Kóródi Blanka

A madárröpde tetején is van egy műfészek, ide minden évben érkeznek „idegen” gólyák – árulta el Kóródi Blanka természetvédelmiterület-felügyelő. A fiókaszezon minden tekintetben dübörög, a fekete- és énekesrigó-kicsinyek is egyre többen vannak.

Ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy nem minden fióka szorul segítségre, amelyik egyedül ugrál a földön. Sok téves riasztást kapnak ilyenkor a madármentők. A legtöbb esetben egy egészségesnek tűnő, jó állapotban lévő fióka nem szorul segítségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában