Fennmarad a látogatási tilalom a kórházakban

Továbbra is megmarad a látogatási tilalom a kórházak fekvőbetegosztályain, valamint az idősotthonokban – hangzott el egyebek mellett az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre válaszolva.

KM

Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta, a kórházakban a járóbeteg-ellátás indul fokozatosan újra, a fekvőbetegosztályokon azonban továbbra is érvényben marad a látogatási tilalom, így ez utóbbiban egyelőre nincs változás. Engedélyezik az apás szüléseket azokban az esetekben, ahol a lelki támaszt nyújtó apa egészségi állapota nem jelent veszélyt a környezetére, írta meg a szon.hu.

Az országos tiszti főorvos újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az idősotthonokban továbbra is érvényben marad a látogatási tilalom, egészen a járvány végéig, hiszen az idős emberek a koronavírus-járványban kiemelt kockázati csoportnak számítanak.

Kiss Róbert rendőr-alezredes elmondta, a járvány jelen szakaszában újranyithatnak az éttermek, és egyéb szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. A szolgáltatások igénybevételénél a szolgáltatónak és az azt igénybe vevőnek fokozottan vigyáznia kell a fertőzés lehetőségének elkerülésére.

Az éttermek esetében az üzemeltetőnek kell gondoskodnia arról, hogy a vendégek a biztonságos, másfél méteres távolságot meg tudják tartani egymástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában