Enyhítés

2020.05.07. 07:00

Helyzetjelentés Vépről: négy gyermekre felügyelnek, egy lakos van hatósági karanténban

A hét elején ismét összeült Kovács Péter polgármester az intézményvezetőkkel, hogy áttekintsék, amit eddig tettek a vírushelyzetben, és számba vegyék teendőiket.

Tóth Kata

Fotó: VN

Külföldről érkezett haza, ezért a héten még kötelező hatósági karanténban van egy vépi lakos. Az óvodában az elmúlt hetekhez képest kettővel több, összesen négy gyermek felügyeletét látják el. A polgármester azt mondja, felkészültek arra, hogy a szigorítások enyhítése miatt a létszám növekedhet.

A gondozási központban nem nőtt az igény a házi gondozásra, bevásárlásra. A konyha 23 iskolás és 10 óvodás korú gyermek részére főz ebédet a szociális étkeztetésen túl. Az alapanyag és a szállítóedények ellátása folyamatos. A GAMESZ dolgozói a köztéri berendezéseket és a padokat javítják, valamint a játszótéren is elvégzik az újranyitáshoz szükséges karbantartást. Kovács Péter elmondta még: tervezik, hogy a közeljövőben a könyvtárat a biztonsági előírásokkal látogathatóvá teszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában