Hogyan használjuk biztonságosan a játszótereket és sportparkokat? – Az Operatív Törzs válaszolt

Több Vas megyei város tervezi, hogy a napokban megnyitja játszótereit, sportparkjait. Az Operatív Törzs szerda délelőtti sajtótájékoztatóján lapunk ezek biztonságos használatára vonatkozóan tett fel kérdést.

Vas Népe

Körmenden továbbra is zárva tartanak a sportparkok

Fotó: Szendi Péter

Müller Cecília, országos tiszti főorvos válaszában elmondta: úgy gondolja, nagy szükség van arra, hogy a gyerekek a szabadban mozogjanak és élvezzék a játékot. Felhívta azonban a játszóterek működtetőinek figyelmét, hogy legyenek különös tekintettel a játszóeszközöknek és szabadtéri játékoknak a kezelésére. Mint az vázolta, a legfontosabb az eszközök alapvető tisztaságának fenntartsa.

Kéri működtetőket, hogy ezekben a napokban sokkal intenzívebben figyeljenek oda az játékok higiéniás karbantartására. A tiszti főorvos javasolja, hogy használat előtt a szülők maguk is fertőtlenítő kendővel többször töröljék át a játékokat. A célra a leghatásosabbak a virucid, azaz vírusölő hatású tisztító kendők.

Ahogy tanácsolja, jó, ha ezek a játszótéren is kéznél vannak és használat előtt azokat a fogantyúkat, amelyeket megfognak a gyerekek, egy kicsit áttörlik. Nagyon fontos, hogy amennyire lehet, tartsák meg a távolságokat – emelte ki Müller Cecília, de hozzátette, tisztában van azzal, hogy ez a gyerekeknél elég nehézkes. Így azt ajánlja, hogy játék közben is többször tisztítsák meg a kezecskéket, hazaérkezéskor pedig az első legyen az alapos, szappanos, langyos vizes kézmosás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában