Nagyon fogynak a szabad helyek

2020.05.29. 17:30

Júniusban kezdődik a Vasi vizek legjobb sporthorgásza többfordulós versenysorozat

A járványhelyzet okozta korlátozások enyhítésével egy időben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége úgy határozott, hogy az év hátralévő részében megtartja versenyeit, így a pecásoknak az idén is számos lehetőségük lesz a megmérettetésre hobbi és versenyző kategóriában egyaránt.

VN

A versenyeken a legeredményesebb horgászok a serlegeken, érmeken kívül ezúttal értékes tárgyjutalomban is részesülnek

Fotó: Unger Tamás

A Vasi vizeken legjobb sporthorgásza elnevezésű többfordulós versenysorozaton a részvétel ez évben is díjmentes, mindössze érvényes állami és területi jeggyel kell rendelkezni. A versenyző kategóriában indulni szándékozó horgászoknak viszont versenyzői engedélyt kell kiváltaniuk az országos irányelveknek megfelelően. A profik az országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbihorgászra lazább előírás vonatkozik, az esetükben például lehet feederezni, illetve fenekezni is – tudtuk meg Puskás Norberttől, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnökétől.

Az idei változásokról is beszélt: a versenyeken tilos az etetőrakéta, spomb használata, azt kérik, erre minden hobbihorgász legyen kiemelt figyelemmel. A hobbi kategória kifejezett célja, hogy minél több horgász próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között. A felnőttek mellett számítanak a gyermek és ifjúsági horgászokra is. Versenyeiken külön díjazzák a 18 év alatti hobbi ifjúsági kategóriában indulókat.

A versenyeken a legeredményesebb horgászok a serlegeken, érmeken kívül ezúttal értékes tárgyjutalomban is részesülnek
Fotó: Unger Tamás

Minden versenyző, aki a szövetség egyik tagegyesületében váltotta ki engedélyét, és nevez a szövetség által kiírt Vasi vizeken kupákra, automatikusan részt vesz a 14. alkalommal meghirdetett Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozatban, amelybe nyáron az alábbi versenyek számítanak bele: hobbi és versenyző kategóriában június 14-én a Vasi Vizeken-Decathlon–Karát Kupa, melynek helyszíne a gersekaráti Sárvíz-tó; hobbi kategóriában június 20-án a Vasi Vizeken-Decathlon–Molnári Kupa a püspökmolnári tónál; másnap a versenyző kategória mérkőzik meg ugyanitt.

A hobbi kategóriában megadott három versenyből leg­alább két megmérettetésen, míg a versenyzőknél az öt fordulóból legalább három fordulóban részt kell venni, hogy a versenysorozatban értékeljék a sporthorgász eredményét. A versenysorozaton bárki nevezhet, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezetei tagjainak eredménye számít bele. Versenyenként az 1–3. helyezett serlegjutalomban részesül, valamint a versenyek névadó szponzorának felajánlásából értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak mindkét kategóriában.

A kategóriák szezon végi győztesei elnyerik a vándorserleget és a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza 2020 címet, valamint egy 2021-re, a szövetség kezelésében lévő horgászvizekre érvényes éves területi jegyet. A versenyszezon eltolódása miatt törölték az idei naptárból a korábbi években rendre megtartott, a Burgenlandi Horgász Szövetség és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által közösen szervezett barátságos horgászversenyt, valamint a Vasi Vizeken – Kéthatár-tó Kupát, továbbá a tisztségviselői horgászversenyt.

– Egyesületeink túlnyomó többsége megrendezi saját versenyeit az eredetileg kiírt vagy egy kicsit későbbi időpontokban – ezekre szeretettel várják tagjaikat. A jelenleg érvényben lévő törvényi szabályozások alapján nem tarthatunk tömegrendezvényeket, így a július 11-ére tervezett VII. Pinka-völgyi halas nap rendezése is kérdéses egyelőre. Abban bízunk, hogy a járványhelyzet javulása és a korlátozások feloldása lehetővé teszi majd, hogy az eredetileg tervezett időpontban minél színesebb és szórakoztatóbb programokkal tudjuk fogadni horgászainkat és az érdeklődőket – hallottuk Puskás Norberttől. Az elnök elárulta, hogy az idén is népszerűek versenyeik: a sorozat első – gersekaráti – állomására már el is fogytak a helyek. Érdemes tehát minél előbb leadni a nevezéseket a versenyekre. A részletes kiírásokat és a versenyekre való nevezési felületet megtalálják az érdeklődők a szövetség honlapján a www.vasivizeken.hu oldalon az események menüpont alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában