Országos helyezés

2020.05.08. 07:00

Jurisichos sikerek a tőzsdejátékon

A tavasszal rendezett pénzügyi és tőzsdei versenyen országos helyezéseket értek el a Jurisich Miklós Gimnázium diákjai.

VN

Szafián Dorottya, Gergácz Bálint és Becze Domonkos a KEBA-döntőn a BÉT-en Fotó: VN/KEBA

Elsőként a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) megrendezett KEBA-döntőn – a Közép-Európai Brókerképző Alapítvány és a BÉT közös versenyén – a „Rosikadomi” nevű csapat (Becze Domonkos, Gergácz Bálint, Szafián Dorottya) alkotta csapat szerzett 4. helyet március 5-én.

Szafián Dorottya, Gergácz Bálint és Becze Domonkos a KEBA-döntőn a BÉT-en Fotó: VN/KEBA

Március végén a BÉT és a Pénziránytű Hálózat Részvényfutam versenyén egy harmadik (Weidl Márk 10. a) és egy ötödik hellyel (Varga Gréta 12. c ) büszkélkedhettek. A versenyen több mint 2 ezer diák indult. A különdíjat Taliszter Dzsenifer (9. a/any) osztályos tanulónak ítélték oda. Májusban már a 220 csapattal induló BANK/CODE verseny döntőjében vettek részt a Jurisich tanulói. A főág döntőjében országos ötödik lett a „Rosikadomi” csapata, 15. helyezett a Döbörhegyi Máté, Sziklai Botond, Zrinszki Ármin alkotta csapat, míg 17. a Beta Dániel, Szafián Petra, Tóth Fanni összetételű team.

– Rendkívül tehetségesek és ügyesek a diákjaink, éppen ezért a jövő évre nagy terveink vannak, árulta el Kiss Zoltán tanár úr, aki a felkészülésben segítette a csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában