tovább nő az ellátás

2020.05.28. 07:00

Kemenesalján új mentőautó szolgál

Új mentőautó áll szolgálatba a településen, így még tovább nő az ellátás biztonsága a térségben.

Lakosi Gabriella

Dr. Lórántfy Mária, Fehér László, Ágh Péter és Homlok István a tegnapi átadón

Fotó: Ohr Tibor

Az Országos Mentőszolgálat ismételten 19 új mentőgépkocsit kapott, amelyek közül az egyik Vas megyében, a Celldömölki Mentőállomáson állt szolgálatba. Az új autók beszerzésével 4,7 év lett a használatban lévő autók átlag­életkora, ami Európában is egyedülálló.

A kemenesaljai központban egy ünnepségen adták át az új Volkswagen Crafter mentőgépkocsit.

A tegnapi eseményen köszöntőt mondott dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének regionális igazgatója. Arról beszélt, hogy a térségben mindig nagy megbecsülés övezi a mentők munkáját, az elmúlt hónapokban viszont leírhatatlan volt az összefogás. A mentők is pont ugyanúgy féltek és szorongtak a vírus első időszakában, mint bárki más, de remélhetőleg ezt már magunk mögött hagyhatjuk, és közösen örülhetünk az új járműnek.

Dr. Lórántfy Mária, Fehér László, Ágh Péter és Homlok István a tegnapi átadón
Fotó: Ohr Tibor

A beszerzéssel Celldömölkön egy egység 24 órás szolgálatban lesz, míg egy másik hétköznapokon munkaidőben lát majd el feladatot.

Fehér László polgármester arról beszélt: számukra különösen fontos az új autó, hiszen nagyon messze vannak a központi kórháztól. Ahogy fogalmazott: „egy kanyar 100 kilométer”, így nagyon sokat futnak a kocsik. A mentősök néha kevesebb mint 20 perc alatt érnek a megyeszékhelyre, ha emberélet a tét, teljesen balesetmentesen. Hozzátette, reméli, hogy a járvány elmúltával újra működik majd a helyi kórházban a szülészet a belgyógyászat és az egy napos sebészet, és akkor kevesebb feladata lesz a sofőröknek. Reményét fejezte ki aziránt is, hogy jövőre már szélesebb körben ünnepelhetik majd a mentők napját.

Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője megköszönte a mentők munkáját és azt, hogy a mögöttünk álló hónapokban Celldömölk a legjobb arcát mutatta. Ezután ünnepélyesen átadta a mentőautó kulcsát Homlok Istvánnak, a Celldömölki Mentőállomás vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában