Gyereknapi kívánság

2020.05.31. 19:00

Kombájnok közelről – A nyőgéri Antal Bálint mindent tud a gépekről

Antal Bálint ősszel iskolás lesz, de most még óvodás társainak mesél a gyereknapi élményeiről. Kombájnokat, traktorokat szeretett volna látni és kipróbálni: az ő kívánsága is teljesült.

Nagy Ildikó

Antal Bálintot Farkas Gábor kalauzolta a telephelyen

Fotó: Cseh Gábor

– Ez 660-as vagy 770-es? – kérdezte a hatéves kisfiú egy kombájn előtt állva Farkas Gábortól, az Axiál Kft. sárvári telephelyén olyan határozottsággal, hogy az ügyfélkapcsolati vezető azonnal tudta: hozzáértő vendéget kalauzol. Egy másik kombájnról a kisfiú ránézésre megmondta, hogy repcearatáshoz alkalmas, hiszen az oldalkasza fenn van a vágóasztalon.

Antal Bálintot Farkas Gábor kalauzolta a telephelyen
Fotó: Cseh Gábor

Szót váltottak még a gumihevederes kombájnról, egy középkategóriás traktor vezetőfülkéjében megbeszélték, melyik kar és gomb mire való. Bálint felülhetett egy rakodógépre, és azt is kivesézték, mire használják a vetőgépen lévő nyomjelzőt.

Nincs apelláta: ez a fiú kombájnos lesz. Szülei mesélték, hogy a házuk mögött szántóföldek vannak, és aratáskor alig lehet bekönyörögni Bálintot, reggeltől estig kíváncsian figyeli a sürgölődő gépeket. Amióta pedig a mezőgazdasági gépeket forgalmazó cég telephelye Sárvár mellé költözött, minden héten elhozatja magát apukájával, hogy megcsodálja a kombájnokat és a traktorokat. Eddig csak a kerítésen kívülről tette, most azonban teljesült a kívánsága, és közelebbről is megismerhette kedvenceit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában