keddi összesítő

2020.05.06. 07:30

Koronavírus – Enyhítés Szombathelyen, ingázók véleménye a kőszegi határhelyzetről

Összegyűjtöttük a legfontosabb koronavírussal kapcsolatas Vas megyei vonatkozású híreket. Mozgalmas nap volt kedden.

vaol.hu

Fotó: pixabay

Enyhítések Szombathelyen – Mutatjuk Nemény András közleményét

Dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere a szombathelyi kijárási korlátozással kapcsolatban a korábban hozott rendeletek módosításáról, illetve visszavonásáról döntött, melyekről részletesen ITT számolunk be.

Kedden is elkéstek a vasi ingázók – Várakozás közben beszélgettünk az emberekkel

Ahogy azt már tegnap is megírtuk, hétfőn a szigorított ellenőrzéseknek köszönhetően az egyórás várakozási idő volt a minimum. Olvasónk beszámolója alapján akkor a kocsisor a kőszegi vasútállomásig torlódott fel, kedden reggel fél nyolckor a kőszegi leágazásnál álltak az utolsó autók. Ez azt jelenti, hogy mára jelentősen csökkent a várakozási idő, azonban az ingázók nem optimisták. Több vasi autóssal is beszélgettünk, míg várakoztak. Reakcióikról ITT írunk.

A vasi csapatok számára vége

Megkérdeztük, hogyan látják a helyzetet az MLSZ hétfői döntése után az érintettek. ITT olvashatja a cikket.

A 112-es hívásfogadó szombathelyi központjában egy percre sem állhat le az élet

Csuka-Bödör Viktóriát, a szombathelyi központ munkatársát kérdeztük, hogyan alakították át a munkakörülményeket a járványügyi veszélyhelyzet idejére. Viktória az elsők között, 2013 szeptemberében kezdte meg a munkát a Szombathelyi Hívásfogadó Központban. Szombathelyen lakik, egy 12 és egy 9 éves gyermek édesanyja. Elmondja: a veszélyhelyzet kihirdetésekor a 8 órás műszakok helyett, aki csak tehette, átállt a 12 órás időbeosztásra. A teljes cikket ITT olvashatja.

Újraindulnak a közlekedési vizsgák

A korlátozó intézkedések a védekezés új szakaszában szigorú menetrend szerint, fokozatosan enyhíthetőek. A kijárási korlátozás részleges megszüntetésével összhangban a minisztérium Budapest és Pest megye kivételével a mai nappal visszavonta a felfüggesztésről szóló döntését. Erről ITT írunk részletesen.

Négy fogvatartott látott neki az érettséginek a szombathelyi börtönben

A szombathelyi börtönben négy fogvatartott kezdte meg az érettségi vizsgáit – tudtuk meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától. Az idei évi érettségi vizsga a börtönökben is szigorúbb szabályok szerint zajlik. A részletekről ITT írunk.

Egyre több vendéglátóhely várja újra vendégeit Vas megyében – Ezt hozta az enyhítés

Szombathelyen számos étterem és kávézó nyitotta meg újra a kapuit – van mit bepótolniuk a többhetes bevételkiesés után. Az éttermek tekintetében azt tapasztaltuk, hogy azok a helyek, amelyek házhozszállításra és elvitelre a korlátozás ideje alatt is vállaltak megrendeléseket, illetve, amelyek már egyébként is rendelkeztek saját terasszal, hamarabb tudtak alkalmazkodni a rendelethez, miszerint hétfőtől a vendéglátó-ipari egységek a szabályok szigorú betartásával, teraszaikon fogadhatják a vendégeket. A teljes cikket ITT olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában