cipőfa

2020.05.05. 07:00

Különleges fa magasodik Vasvár határában

Különleges fa magasodik a város határában, a középiskola sportpályájának szomszédságában. A helyi gördeszkások állítanak emléket tevékenységüknek azzal, hogy a deszkázásban elnyűtt cipőiket fűzőjüknél összekötve a fára dobják.

Pogács Mónika

Egyre több „termés” a cipőfán

Fotó: VN/Vincze Kornél

A gyűjtemény egyre gyarapodik, és a lombosodás előtt látható igazán. A fa a gördeszkások akadálypályája mellett magasodik. A pályát, rajta a vas akadályelemekkel bő egy évtizede az önkormányzat és helyi szponzorok ajándékozták a sport vasvári szerelmeseinek, akikből van jócskán a városban. Többen az országos és nemzetközi sportéletben is jegyzettek.

Egyre több „termés” a cipőfán
Fotó: VN/Vincze Kornél

Az egyik éllovas a ma már nem a városban élő, de Vasvárhoz máig kötődő Mihályfi Dávid, aki sokra vitte professzionalizmusig kidolgozott trükkjeivel: a világ talán legnézettebb gördeszkás videócsatornájának összeállításaiban többször is szerepelt már, hazai és világkupákon szerez dobogós helyeket. A gördeszkázást mindehhez olimpiai sportággá nyilvánították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában