Megkezdődött a szűrés, szállodák helyzetjelentése, a határzár két oldalán – Ez történt Vasban

Összegyűjtöttük a legfontosabb koronavírussal kapcsolatas Vas megyei vonatkozású híreket. Mozgalmas volt a csütörtöki nap is.

vaol.hu

Fotó: pixabay

Megkezdődött a szűrés – Körülbelül nyolcszáz embert vizsgálnak öt vasi településen

A Vas megyei szűrésekben a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház jelentős szerepet vállalt. Szombathely mellett a könnyebb elérhetőség miatt Celldömölkön, Körmenden, Sárváron és Szentgotthárdon is végeznek párhuzamosan szűréseket. A helyszínről és az időpontról minden érintett pontos értesítést kapott. Megkérdeztük a sportházon kívül sorban állókat: örülnek-e, hogy bekerültek a szűrésbe. Teljes cikkünket ITT olvashatja.

Utánajártunk, hogy mikorra tervezik a nyitást a nagyobb Vas megyei szállodák

A Magyar Turisztikai Ügynökség hétfőn adta közre azt a Covid-kézikönyvet, amely a szálláshelyek, vendéglátóhelyek és turisztikai attrakciók újraindításához ad ajánlásokat a szolgáltatóknak. Körülnéztünk, hogy az ajánlások és az enyhülő megszorító intézkedések mentén mikorra tervezik a nyitást a nagyobb Vas megyei szállodák. ITT írunk arról, hogy mit tudtunk meg.

A határzár két oldalán – Vasi családokat választ el a vírus, most már találkoznának

Horváth István halogyi polgármester azt mondja, Ausztriában dolgozó, nem ingázó magyar állampolgárok kérdezik tőle, mikor látogathatnak haza:

– Családtagok, szülők, gyermekek, nagyszülők és szerelmesek nem találkozhattak hat-nyolc hete egymással. Egy petíció is indult az ügyben. A teljes cikket ITT olvashatja.

Meghosszabbítja a határai ellenőrzését Ausztria

Május 31-ig meghosszabbítja a határai ellenőrzését Ausztria – derül ki a Belügyminisztérium május 6-án megjelent rendeletéből. Az olasz, német, svájci liechtensteini, cseh és szlovák határ ellenőrzésére vonatkozó rendelkezés május 7-ig lett volna érvényben, ezt hosszabbították meg a hónap végéig. Az ellenőrzések folytatódnak a magyar és szlovén határátkelőkön is. Erről ITT írunk részletesen.

Kínai testvérkapcsolat révén érkeztek védőmaszkok Vas megyébe

Testvérkapcsolat révén küldött adományt Kuanghszi tartomány Vas megyének. Több mint egy hónapos előkészítés után érkezett meg a maszkszállítmány szerdán. A teljes beszámolót ITT találja.

Mi lesz a vendéglátóhelyekkel, ha nem jönnek a külföldi turisták?

Az eheti Kormányinfón lapunk az előre lefoglalt júliusi, augusztusi külföldi nyaralásuk sorsáról érdeklődött. Kíváncsiak voltunk, mire számíthatnak azoknak a turisztikai célpontoknak a vendéglátói, akiknek a bevételének a jelentős részét a külföldről érkező turisták tették ki? Kérdésünkre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt, melyet ITT olvashat.

Elhalasztják az AlteRába fesztivált

A körmendi AlteRába fesztivál idén ünnepelte volna 11. születésnapját, az eredeti időpontja 2020.07.13-17. lett volna, azonban a kormányrendelet miatt ez nem megvalósítható. A szervezők hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, hogy a résztvevők és a fellépők egészsége érdekében elhalasztják a fesztivált a következő évre. Erről ITT írunk részletesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában