Merre jártak a vasiak az első „szabad” hétvégén és hova mennek majd nyaralni?

Cikkünkben összegyűjtöttük a hétfői nap legérdekesebb koronavírussal kapcsolatos Vas megyei cikkeket. Olvassa el őket Ön is, hogy ne maradjon le!

vaol.hu

Németh Zoltán és a kétéves Saci. Már nagyon várták, hogy újra kimozdulhassanak – a hétvégén végre megtehették Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Vas megyében továbbra sem nőtt az igazolt fertőzöttek száma, jelenleg is 14 főről tudunk.

Másfél hónap után az első szabad hétvége vidéken – Tettünk egy kört Vas megyében

Hosszú idő után szombaton újra fogadta a látogatókat a sárvári és a szombathelyi arborétum, és múlt héten megyeszerte megnyitottak a kávézók, éttermek, kocsmák teraszai is. Kíváncsiak voltunk, hogy a másfél hónapos bezártság mennyire viselte meg az embereket és mennyire éltek az enyhítő intézkedés nyújtotta lehetőséggel, ezért tettünk egy kört.

Tudatos vásárlókat! – Helyi vállalkozásokat mutatnak be az új csoportban

Nehéz idők járnak most a turizmusból, vendéglátásból élőkre, és még az ág is húzza beszállítóik közül a kisvállalkozókat, akiknek termékei a régió gasztronómiáját színesítik. A kőszegi Kiss András kézműves sört forgalmaz – nagy mennyiségű és romlandó az árukészlete. De nincs egyedül: a megyében több ezer liter sör és bor léte került veszélybe. Kezdeményezésével menteni akarja a menthetőt, eladni az eladhatót.

A vasi könyvtárosok állják a sarat: kreatív kínálatok

A bezártság heteiben a könyvtárak szolgáltatásairól a hagyományos értelemben le kell mondanunk. Szerencsére a könyvtárosok számos ötletet bevetettek az olvasók megszólítására, és több helyen már a kölcsönzés alternatív módjaiban is gondolkodnak.

Nyilvánosak az osztrák vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályok

Az egészségügyi miniszter rendelete szerint május 15-től naponta reggel 6 és este 11 óra között tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek. Az előzetes asztalfoglalás nem lesz kötelező, csak ajánlott, egyszerre több asztalt azonban nem lehet lefoglalni az éttermekben – írja az orf.at.

A vasiak többsége az enyhítések ellenére se megy nyaralni idén

Hétről-hétre aktuális kérdésekkel kapcsolatban fordulunk olvasóinkhoz. Most a koronavírus-helyzettel kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, hogy a vasiak terveznek-e nyaralni menni és ha igen, hova? Szóba jön a családoknál külföld, ha újra nyitnak a határok, vagy Magyarországon belül kapcsolódnak ki? Esetleg nincs lehetőségük idén a pihenésre?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában