Moratórium, magáncsőd, tanácsadás – ingyenes segítség a megyeszékhelyeken

A pénzügyeinket is érinti a járvány. Érdemes odafigyelni, mert akkor a zsebünkben is több pénz maradhat.

Lakosi Gabriella

Dr. Kövesdi Zoltán ügyvéd, irodavezető

Fotó: Unger Tamás

A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat megyeszékhelyenként ingyenes és független szakértői tanácsokkal látja el a lakosságot. A szombathelyi iroda személyes ügyfélfogadása ideiglenesen szünetel, a szakértők ezért telefonon, valamint elektronikus és postai úton adnak választ a megkeresésekre.

Dr. Kövesdi Zoltán ügyvéd, irodavezető elmondta, hogy a polgárok továbbra is leginkább hitelekkel, biztosításokkal, követeléskezeléssel kapcsolatos panaszokkal keresik fel a hálózatot. A veszélyhelyzetben megnőtt a családi csődvédelemmel és a fizetési moratóriummal kapcsolatos megkeresések száma.

Dr. Kövesdi Zoltán ügyvéd, irodavezető
Fotó: Unger Tamás

A Járási Hivatalok Családi Csődvédelmi Szolgálatánál kezdeményezhető adósságrendezési eljárás megoldást nyújthat nagyobb összegű tartozások esetén, a kérelem benyújtása után nem indítható új végrehajtás az adós ellen, és a folyamatban lévő eljárások szünetelnek.

A szakértő szerint az adósoknak kedvező lehetőség a hitelekre nyújtott fizetési moratórium, azonban aki tudja, érdemes tovább fizetnie a törlesztő részleteket, hiszen a kölcsönként felvett tőke a moratórium alatt is kamatozik.

Az irodák a kérelmek kitöltésében is az ügyfelek segítségére vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában