Szél tette nehézzé a fogást

2020.05.25. 17:30

Negyvennégy pecás jött a Dunántúl különböző pontjairól az Abért-tóhoz

Szeles-változóan felhős-napos időben sem csökkent a horgászok elszántsága: minden nevező botot ragadott tegnap az Abért II. tónál.

Nemes Judit

Gaál Szebasztián horgára egy hatkilós ponty akadt. Ez volt az első versenye

Fotó: Unger Tamás

Tegnap délelőtt tíz órakor indult a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége, valamint a Damil.hu közös szervezésében zajló Trabucco Method Feeder Kupa a lukácsházi Abért II. tavon. A házigazda képviseletében Puskás Norbert ügyvezető elnök elmondta: összesen 44-en neveztek. Négy szektorban versenyeztek a horgászok, akik jellemzően kárászt, keszeget, pontyot, amurt fogtak – emelte ki.

Gaál Szebasztián horgára egy hatkilós ponty akadt. Ez volt az első versenye
Fotó: Unger Tamás

Az erős szél nehezítette a horgászok dolgát: erősebb áramlás alakul ki ilyenkor a vízben, és az erős légmozgás a dobást is nehezíti, így a csali pontos célba juttatása is kevésbé kiszámítható. De a horgászok lendületét és kedvét ez nem szegte, jó hangulatban telt a verseny.

 

Gaál Szebasztián Szentpéterfáról érkezett, élete első versenyén vett részt, amelyen hamar egy 6 kilogrammos ponty akadt horogra. Raffai Róbert rutinos horgász, elmondta, a halak kapókedve az első egy-másfél óra után fokozatosan nőtt, egyre több került a szákjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában