trükk

2020.05.22. 11:00

Nem kaptak pénzt az unokázók! – Ismét trükköznek a csalók

Csalók ismét azzal a trükkel akarnak becsapni időseket, hogy a hívott fél unokájának kiadva magukat, különféle indokokra hivatkozva pénzt kérnek tőlük.

Vas Népe

Idén hat ilyen hívást jelentettek megyénkben Illusztráció: UT

Fotó: © Unger Tamás

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a megyében idén hat ilyen jellegű hívásról érkezett bejelentés, de a csalók szerencsére egyetlen esetben sem jutottak pénzhez. A rendőrség tájékoztatása szerint az úgynevezett „unokázós” csalások elkövetési módszerére jellemző, hogy az elkövetők a kitalált történettel lelki nyomást gyakorolnak a kiszemelt áldozatukra és az értékek átadásáig a telefonkapcsolatot fenntartják.

Idén hat ilyen hívást jelentettek
megyénkben Illusztráció: UT

A rendőrség azt javasolja, hogy aki ilyen jellegű hívást kap, az kérje el a hívó fél telefonszámát és szakítsa meg a beszélgetést. Hívja fel azt a hozzátartozóját, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozott és ellenőrizze a hívás valóságtartalmát. Amennyiben valaki mégis bűncselekmény áldozatává vált, azonnal tárcsázza a 112-es segélyhívó számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában