Tizenöt rászoruló, szombathelyi családnak vittek ebédet

Rászorulóknak vittek ebédet a képviselők. Minden nap 15 család lakhat jól. Dr. Hende Csaba mindenkit arra buzdított, segítsen a környezetében élő nélkülözőknek.

Budai Dávid

Elsőként Horváth Ferencet látogatták meg a képviselők

Fotó: Unger Tamás

Három szombathelyi étterem 15 rászoruló családon segít nap mint nap egy ebéddel, ami Fidesz-aktivisták segítségével jut el az érintettekhez. A hetek óta tartó jótékonysági akció még egy ideig biztosan tartani fog, valószínűleg a veszélyhelyzet megszűnése után is, sőt jó esély van arra is, hogy további családokat vonnak be a programba – tudtuk meg dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőtől, aki kedden – nem sokkal 12 óra előtt – Sátory Károly, Illés Károly, valamint Gál Sándor társaságában ezúttal személyesen vitte az ebédet a Szigligeti utcában élő kiválasztott családoknak.

A menü: csülkös bableves, mákos tészta és egy alma volt.

Elsőként Horváth Ferencet látogatták meg a képviselők
Fotó: Unger Tamás

A képviselő kiemelte, a mostani akció mellet egyéb módokon is segíteni szeretnének a rászorulókon, mindemellett nagyon bízik abban, hogy a jelenlegi gazdasági visszaesés rövid ideig fog csak tartani.

– Ez a járvány jobbá tett minket. Olyan energiákat szabadított fel, és az összefogásnak olyan gyönyörű példáit mutatta meg, amelyeket át kellene menteni a járvány utáni időszakra is. Sokan attól tartottak, hogy az összezártság, a válsághelyzet, az egymással való szembefordulást hozza ki az emberekből, de szerencsére ez nem így történt. Most nagyon nagy szükség van az összefogásra – fogalmazott, és mindenkit arra buzdított, hogy a környezetében keresse fel és szólítsa meg a nélkülözőket.

– Pártszimpátiától függetlenül erre kérek mindenkit, mert sem a rászorultságnak, sem a segítésnek nincs párthovatartozása. A mostani járvány összekovácsol minket, itt Szombathelyen, Európában, sőt az egész világon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában