Újraindul a sportélet, egyre több szülő kéri a gyermekfelügyeletet a megyében

Összegyűjtöttük a szerdai nap legfontosabb koronavírussal kapcsolatos információit.

vaol.hu

Kötelező a maszk viselése a vonatokon, buszokon

Fotó: shutterstock

Plusz egy nap a koronavírus-szűrésre Vas megyében is

Meghosszabbították egy nappal az országos COVID-19 lakossági fertőzöttségszűrést, ami Vas megyében is zajlik: még pénteken is lehet menni.

 

Egyre több szülő kéri a gyermekfelügyeletet Vas megyében

Április végén jelentették be, hogy az óvodák és a bölcsődék kötelező ügyeleti rendszerben fogadhatják a kisgyermekeket. A rendeletben meghatározták a többi között, hogy egy csoportban öt gyerek lehet maximum, továbbá, a szülőknek nyilatkozniuk kell arról, hogy tudomásuk szerint nem beteg a gyermekük. Szombathelyen március 16-ától működik óvodai és bölcsődei ügyelet.

Kinyit a Kalandváros Szombathelyen

Május 15-én reggel 9 órakor megnyit a Kalandváros Szombathelyen.

A területen egyszerre 500 fő tartózkodhat, és bizonyos szabályokat be kell tartani.

Tizenöt rászoruló, szombathelyi családnak vittek ebédet

Rászorulóknak vittek ebédet a képviselők. Minden nap 15 család lakhat jól. Dr. Hende Csaba mindenkit arra buzdított, segítsen a környezetében élő nélkülözőknek.

 

Újra edzésben a súlyemelők – Visszatér(het)tek a sportkomplexumba

Mint a Haladás VSE többi szakosztálya, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet elrendelése után, március közepén hagyták el a „fedélzetet” a súlyemelők is. Csaknem két hónap után költözhetett újra élet a Haladás Sportkomplexum impozáns súlyemelőtermébe. Délelőtt még begyűjtötték azokat az eszközöket – rudakat, lapokat –, amelyekkel a legjobbak „home office”-ban edzhettek.

 

Örömfoci az edzésen – A Haladás futballistái hosszú idő után találkoztak újra

A koronavírus-járvány miatt legutóbb március 14-én, a Békéscsaba (3-1) ellen játszott bajnokit a Haladás NB II-es labdarúgócsapata. Az MLSZ a közelmúltban befejezettnek nyilvánította a másodosztályt, a vasiak kiváló tavaszi szereplésüknek köszönhetőn – négy győzelem, három döntetlen – a 17. helyen végeztek, így biztosították NB II-es tagságukat.

 

Hírek a szomszédból:

Ha Ausztriában dolgozik, ne felejtse el kikérni az igazolást az adóbevalláshoz

Az osztrák adóbevallás benyújtásához magyarországi lakcím esetén szinte minden esetben mellékelni kell a magyar E9-es igazolást, egy jövedelemigazolást, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állít ki a magyarországi lakóhellyel rendelkező adózóknak – mondta el dr. Kovács Bernadett, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Vas megyei Képviseletének vezetője.

 

Hamarosan életbe lép a járvány előtti menetrend Ausztriában

Fokozatosan áll helyre a rend Ausztriában, hamarosan visszatérhetnek az általános iskolások a padokba és már a régi rend szerint működik a regionális vasúti forgalom nyugati szomszédunkban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában