Vas még mindig a legkevésbé fertőzött megye

A koronavírus járványban még mindig a legkevésbé fertőzöttek közé tartozik Vas megye, habár két fővel nőtt a megbetegedések száma.

Merklin Tímea

Fotó: koronavirus.org.hu

A Vas megyei 16 fős adathoz hasonló csak kettő van az országban: Heves és Tolna megyében 17 fertőzöttet tartanak nyilván. A legkevesebb Békés megyében a 11 fő. A környező megyékhez képest is rendkívül jó arányszám a vasi, hiszen Zalában 194, Győr-Moson-Sopron megyében 83, Veszprém megyében 62 megbetegedést regisztráltak.

Fotó: koronavirus.org.hu

A Szlovéniában két új fertőzött van a Muravidéki Magyar Rádió legutóbbi összefoglalója szerint. Május 18-ától újraindul a tanítás a szlovén iskolákban. Vas (és Zala) megyéből is járnak gyerekek a Pártosfalvi Kéttannyelvű Általános Iskolába: alsó tagozatosok is, akiket a szüleik visznek autóval nap mint nap iskolába. A diákok az ingázókhoz hasonlóan szabadon jöhetnek-mehetnek Szlovéniába és haza, Magyarországra. A rendőrség az ingázókra vonatkozó jogszabálynak megfelelően jár el az iskolába járó gyerekek és az őket szállító szülők esetében is. Fontos, hogy legyen náluk olyan okirat, ami igazolja, hogy a gyerek melyik iskolába jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában