Ausztria

2020.05.04. 15:44

Visszatér a régi rend a burgenlandi kórházakba – Járóbetegeket is fogadnak

Hétfőtől kezdődően fokozatosan visszatér a régi rend a kórházakba is. Elsőként a márciusban elhalasztott vizsgálatokat, műtéteket pótolják az egészségügyi intézmények.

vaol.hu

Fotó: orf.at

A fekvőbetegek látogatását viszont továbbra is szigorú feltételekhez kötik. Az előírások mind az öt burgenlandi kórházra vonatkoznak.

Hétfőtől kezdve minden elhalasztott MRT- és CT-időpontot bepótolnak. Új vizsgálatok időpontegyeztetésére egyelőre nincs lehetőség. A pácienseket a kórházak értesítik. Második körben az elhalasztott műtéteket és endoszkópos vizsgálatokat végzik el a kórházak – tájékoztat az orf.at.

Minden burgenlandi kórházban ellenőrzőpontokat hoztak létre, ahol a kórházépületbe belépő személyeket vetik alá egy rövid szűrővizsgálatnak. A kórházak fekvőbetegeinél pedig kivétel nélkül elvégzik a koronavírus tesztet. A beteglátogatásokra vonatkozó korlátozások továbbra is fennmaradnak, ezzel kapcsolatban júliustól várhatók enyhítések. A Covid19-gyanújával kezelt pácienseknek fenntartott speciális részlegek továbbra is működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában