Országos adományátadási program

2020.06.17. 07:00

Az 5. Coop Segély: kamionnyi élelmiszer

Országos adományátadási programjának vasi helyszínére, a Vas Megyei Gyermekvédelmi Központ, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat udvarára érkezett hétfőn a Coop Segély Alapítvány.

Tóth Kata

Sipos-Tompa János jelképesen átadta az adományt Pados Zsoltnak, a háttérben dr. László Győző Fotó: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén 5. alkalommal indult el a Coop Segély kamionja: állami gondoskodásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt. Sipos-Tompa János, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja az átadón a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról beszélt. Hangsúlyozta: nem azért hoztak élelmiszert, mert a gyerekeknek étkeztetése nem biztosított, hanem mert az így felszabaduló költségkeretet más fontos célokra tudják fordítani az intézmények. A gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő különleges szükségletű gyermekek (Vasban 185-en vannak) nevelése, gondozása hatalmas felelősséggel és nagyobb költségekkel is jár, fogalmazta meg dr. Bozzay Ágnes, a Vas Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának vezetője. Mint mondta: támogatásukhoz tud segítséget nyújtani az adomány, amely a TEGYESZ koordinálásával a megfelelő helyre jut majd.

Sipos-Tompa János jelképesen átadta az adományt Pados Zsoltnak, a
háttérben dr. László Győző Fotó: Cseh Gábor

Pados Zsolt, a TEGYESZ intézményvezetője az alapítványt méltatta, amely megmutatja a társadalomnak, mennyire fontos a segítségnyújtás. Dr. László Győző alpolgármester a város és a vasi gyerekek nevében is megköszönte a nagyvonalú felajánlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában