A kedvezményezettek között

2020.06.16. 15:09

Civil alap: kampányát segítő baloldali médiumnak is ítélt a támogatásból Szombathely polgármestere

A rendkívüli jogrend lehetőségével élve 24 civilszervezet támogatásáról döntött a kulturális és civil alap terhére Szombathely polgármestere. Önkormányzati kampányát segítő baloldali online portál is a kedvezményezettek között szerepel.

Vas Népe

A városházán már látják a felügyelő bizottság ellenőrzésének eredményét

Fotó: Vas Népe

Kilencvennégy pályázatban több mint 53 millió forintot igényeltek civilszervezetek az önkormányzat kulturális és civil alapjából. A 20 millió forintos keretből Szombathely polgármestere 24 szervezet számára összesen 1 millió 850 ezer forintot ítélt oda. A támogatottak között találjuk a balliberális portált kiadó – Soros György alapítványa által ugyancsak támogatott – Nyugat Média és Világháló Egyesületet.

A többi között működési támogatásra, a gyakornoki program folytatására, kerekasztal-beszélgetésekre, infrastruktúra-fejlesztésre is igényelt forrást a szervezet: 930 ezer forintból végül százezer forintot hagyott jóvá dr. Nemény András.

– A kulturális és civil alap elosztásánál a korábbi években a fő szempont mindig az volt, hogy olyan civilszervezeteket támogassunk, amelyek az önkormányzat kötelezően és önként vállalt feladatait erősítik, segítik – mondta el kérdésünkre dr. Takátsné dr. Tenki Mária képviselő (Fidesz-KDNP), aki bízik abban, hogy a 20 millió forintos alapból nem von el a városvezetés.

A képviselő szerint nem szerencsés, hogy a polgármester rendkívüli jogkörében egy pár civilszervezetnek juttatott támogatást. Mint fogalmazott:

– Jövő héten már nyílt bizottsági ülésen dönthetnének a támogatások odaítéléséről. Ráadásul ez a döntés nincs összhangban a város civil koncepciójával sem, arról nem beszélve, hogy a Civil Fórum meghallgatása is elmaradt a határozat megszületése előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában