Szél fújja, vihar tépi, az emberek dohognak

2020.06.27. 07:00

Derékig lóg a kábel az egyik vasvári utcában, de vajon kié?

A közösségi oldalon osztották meg a napokban, a vihar után, hogy emberderékig lóg egy kábel a vasvári József Attila utcában. Amint a helyszínen kiderült: a probléma nem új.

Merklin Tímea

Schönberger Imre háza előtt lóg ilyen mélyen a kábel a József Attila utcában

Fotó: Horváth Balázs

Az egyik utcabeli, Rózsa László elmondta, hogy az a kábel évek óta lóg, csak nem ennyire. Valószínűsíti, hogy ez egy régi telefonvezeték. Meséli, hogy amikor két éve bekötötték hozzájuk az internetet, akkor a telefonos társaság emberei rövidebbre vágták, csak úgy egyszerűen, ollóval, könnyen megtehették, nincs benne áram. Most a viharos szél miatt csúszott le ennyire. A mélyen lógó helyen kívül máshol is látszik, hogy hurkokat vet az egyéb feszes vezetékek mellett.

A szomszéd, Schönberger Imre háza előtt lóg le most emberderékig a zsinór, szerinte ez kábeltévés vezeték.

Mutatja, hogy nem az itteni oszlopok között, hanem feljebb kezdődött a szakadás, a kábel másik vége a temető felé fut, nem tudja, kié lehet. Amióta problémát okoz, egyszer már hozzákötötte a villanyoszlophoz.

Schönberger Imre háza előtt lóg ilyen mélyen a kábel a József Attila utcában Fotó: Horváth Balázs

– Szóltam a városgazdának, aki már tudott róla, levelet írtam a polgármesternek. Kiküldték az áramszolgáltató emberét, megnézte, de nem villanyvezeték, nem az övék. A héten a vihar megint megtépte. Nem életveszélyes, de rendellenes, ahogy ez itt van. Sokan mennek fel a dombon, a József Attila utcán át a temetőbe, morgolódnak, szidják az illetékeseket, miért nem tesznek valamit.

Megkérdeztük az önkormányzatot, mit tudnak tenni. Sejber Mihály alpolgármester válaszolt: a közterület-felügyelet már intézkedett, levélváltások történtek az áramszolgáltatóval, az övék az oszlop, de a kábel nem. Most keresik, hogy kié lehet, mert csak az nyúlhat hozzá. Közben egy telefontársasággal is egyeztettek, nem az övék. Az alpolgármester azt mondta, hogy amint megtalálják, kihez tartozik, megoldják a problémát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában