Első fokon hatályon kívül helyezték a Molnár Miklós kinevezésére vonatkozó határozatot (Frissítve!)

Értesüléseink szerint a ma délelőtti tárgyaláson a Szombathelyi Törvényszék első fokon, nem jogerősen hatályon kívül helyezte a Vasivíz Zrt. közgyűlésének azt a határozatát, amelyben 2020. január 1-jével Molnár Miklóst vezérigazgatónak nevezték ki.

Vas Népe

A Vas megyei szolgáltatónak nyolc napja van nyilatkozatot tenni, észrevételeket megfogalmazni. A határidő a héten lejár

Fotó: CSG

Ismert, Virányi Balázs, a Vas megyei társaság igazgatósági tagja azért fordult ügyvédjén keresztül a Szombathelyi Törvényszékhez, mert tiszta vizet akart önteni a pohárba a tavaly decemberben vezérigazgatóvá kinevezett Molnár Miklós szakmai tapasztalata kapcsán. Lapunknak februárban Virányi Balázs elmondta: hiába fordult a szombathelyi önkormányzathoz levélben, amelyben tájékoztatást kért arról, hogy Molnár Miklós szakmai életútja megfelel-e a jogszabályban rögzített feltételeknek, erre azóta sem kapott választ. Igazgatósági tagként ugyanakkor felelősséggel tartozik a Vasivíz Zrt-nél született döntésekért, ezért januárban ügyvédjén keresztül a Szombathelyi Törvényszékhez fordult.

A polgári peres eljárásban ma 9 órától tartották az első tárgyalást a Szombathelyi Törvényszéken. Lapunk értesülései szerint a Szombathelyi Törvényszék első fokon, nem jogerősen hatályon kívül helyezte a Vasivíz Zrt. 45/2019. december 17-ei közgyűlési döntését. Ebben a határozatban nevezték ki 2020. január 1-jétől Molnár Miklóst, Szombathely akkori tanácsnokát (Pro Savaria), korábbi alpolgármesterét a Vas megyei társaság élére. Információink szerint a Szombathelyi Törvényszék a mai tárgyaláson bizonyítottnak találta azt is, hogy nincs meg a vezérigazgató jogszabályban rögzített ötéves víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalata.

Az ügyben kérdésekkel fordultunk a Szombathelyi Törvényszékhez és a Vasivíz Zrt-hez is, és kerestük Virányi Balázst is. Amennyiben újabb információhoz jutunk, cikkünket frissítjük.

A Vas Népe elsőként számolt be arról, hogy hiába az új baloldali városvezetés politikai akarata, a volt alpolgármester nem lehet a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója. Ezt a Magyar Energetikai Hivatal (MEKH) május 25-ei határozata is alátámasztja. A Vasivíznek Zrt.-nek ugyanis egymillió-ötszázezer forint büntetést kell fizetnie, mivel Molnár Miklós szakmai tapasztalata nem felel meg a vonatkozó jogszabályi követelményeknek.

Frissítés:

Új határozatot is kell hoznia a Vasivíz közgyűlésének

A Szombathelyi Törvényszék sajtószóvivője dr. Kissné dr. Réczeg Katalin válaszában megerősítette értesüléseinket. Azt írta:

„A Szombathelyi Törvényszék a mai napon hirdetett ítéletet a Vasi Víz Zrt. 45/2019. (12.17.) számú határozatának felülvizsgálata tárgyában.

A kihirdetett ítéletben a törvényszék a Vasi Víz Zrt. 45/2019. (12.17.) számú határozatát hatályon kívül helyezte és a társaságot új határozat hozatalára utasította.

Kötelezte az alperest, hogy fizessen meg a felperesnek 136.000,- Ft perköltséget.

A bíróság a felperes végrehajtás felfüggesztése iránti előterjesztett kérelmét elutasította.

Az ítélet nem jogerős. A bíróságnak 30 nap áll rendelkezésére, hogy az ítéletet írásba foglalja, majd a feleknek kézbesítse. A felek ezt követően tehetnek nyilatkozatot az esetleges jogorvoslat körében” – tájékoztatott a sajtószóvivő.

A nem jogerős ítélet szerint a Vasivíz Zrt. közgyűlésének új vezérigazgatót kell választania.

Az előzményekről itt olvashat:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában