Csalás

2020.06.11. 08:27

Fagyasztókkal csaltak Vas megyében – Felfüggesztett várhat apára és fiára

Százötven fagyasztószekrényt ígért apa és fia, át is vették a műszaki cikkek értékét, de nem adtak egy fridzsidert se. Felfüggesztettet javasol a csalás miatt a sárvári ügyészség.

Bakos Ágnes

Csaknem 5 millió forintot csalt ki apa és fia: 150 fagyasztószekrényre vettek fel megrendelést egy Celldömölkhöz közeli településen még 2017 decemberében – tájékoztatott közleményben a Vas Megyei Főügyészség. Egyenként 105 eurót ért a 150 darab fagyasztó, vagyis több mint 15 ezer eurót adott a megrendelő. Szerződés is köttetett, apa és fia a pénzösszeg átvételének igazolására egy más nevében kiállított, valótlan tartalmú átvételi elismervényt adott. Fridzsidereket viszont nem szállítottak, aztán a pénzt se fizették vissza, mint a nyomozás kiderítette, egyik sem volt szándékukban.

A Sárvári Járási Ügyészség most csalás bűntette miatt emelt vádat, azt javasolják a bíróságnak, hogy ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre apát és fiát és rendeljék el ez időre pártfogó felügyeletét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában