Erre több mint 23 milliót nyertek

2020.06.16. 07:00

Vasegerszegen felújítják a szolgálati lakást a Magyar falu programban

Szolgálati lakást újítanak fel Vasegerszegen. A kivitelezés alatt lévő ingatlanra a Magyar falu programban nyert 23,2 millió forintot a település.

Vas Népe

Németh József, Gyopáros Alpár és Ágh Péter a bejáráson Fotó: OT

Fotó: OHR Tibor

A 354 lakosú falu tavaly öt pályázatot nyújtott be, mind nyert. A Magyar falu programnak köszönhetően belterületi közterület-karbantartáshoz szükséges eszközfejlesztésre 4 millió 484 ezer forint támogatást kapott, amelyből egyebek közt láncfűrészt, légseprűt, fűkaszát, fűnyíró traktort, sövényvágót, ágvágót tudtak vásárolni. Ezek rendszeres használatával hatékonyabbá válik a közterek gondozása, javul, vonzóbbá válik a település képe. A helyi önkormányzat falubusz beszerzésére közel 15 millió forintot, közösségi tér fejlesztésére pedig 21 millió 398 ezer forintot nyert pályázatokon; ezeken kívül sportpark építésére is sikerrel pályázott. A készülő szolgálati lakásra 23 millió 231 ezer forintot kaptak. Ennek a felújítása során Gyopáros Alpár kormánybiztos is részt vett az Ágh Péter országgyűlési képviselővel és Németh József polgármesterrel közös bejáráson.

Németh József, Gyopáros Alpár és Ágh Péter a bejáráson Fotó: Ohr Tibor

Vasegerszeg érintett a falusi csokban, amely a Magyar falu program része. Hosszú távra szól, de már az első év eredményei mutatják: képes ösztönözni a helyben maradást és a falura költözést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában