Könyvbemutató

2020.06.12. 07:00

Fülig a zenében – A Sárvári Arborétumban mutatta be zenetörténeti könyvét Gróf István

Talán egy életmű összegzése is Gróf István Fülig a zenében – A blues, a jazz, a rock és a folk világa a Mississippi-deltától a Rába völgyéig címmel megjelent könyve, melynek bemutatóját a Sárvári Arborétumban tartották.

Pajor András

Elöl Gróf István, V. Németh Zsolt, dr. Máhr Tivadar, Majthényi László és dr. Borovics Attila az arborétumban tartott bemutatón

Fotó: PÁS

A lombkoronák alatt egybegyűlteket dr. Máhr Tivadar alpolgármester és Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte. A több mint hatszáz oldalas zenetörténeti kiadványt és szerzőjét V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, nemzeti értékekért felelős miniszteri biztos méltatta, kiemelve, hogy Gróf István zenei íróként és kritikusként is hiteles tudott maradni. A kötetet megjelentető Szülőföld Könyvkiadó vezetője, Farkas Csaba tolmácsolta a könyv bevezetőjét író Nemes Nagy Péter, ismert hazai blueskutató

gondolatait. A könyv bemutatóján közreműködött Horváth Tibor blueszenész is.

Elöl Gróf István, V. Németh Zsolt, dr. Máhr Tivadar, Majthényi László és dr. Borovics Attila az arborétumban tartott bemutatón
Fotó: PÁS

Gróf István esetében tízéves korától – akkor került zeneiskolába – folyamatosan tart a zene szeretete. Tavaly jelent meg a hetvenéves szerző Tulipános napjaim című könyve, mely közéleti tevékenységét foglalta össze. A munka folytatásaként most a zene került sorra, mondta el.

Harminc év koncerttudósításait, lemez- és zenei fi lmkri tikákat, továbbá ismert ze nészekkel készült interjúit tar talmazza a hét fejezet majdnem százhatvan egybegyűjtött publikációja. Gróf István többféle médiumban, a nyomtatott és az internetes sajtóban is megjelent az idők során.

Legutóbb a helyi rádió műsorvezetőjeként tevékenykedett, a Blues Mesterei című műsor szerkesztője volt. Külön öröm a könyv alkotója számára, hogy a beszámolók fele Vas megyében, a többi között a Valami jazz Sárváron és a Lamantin Jazz Fesztivál eseményei nyomán születhetett meg. A szöveget kísérő bőséges képanyag nagyrészt Büki László és Kereszty Gábor munkáját dicséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában