Pedig folyamatos az utak karbantartása

2020.06.04. 17:30

Kátyú volt, van, lesz Vas megyében

Szombathelyen és a megye közútjain is gyakorta találkozhatunk az útépítési munkákat jelző táblákkal, a jól ismert narancssárga gépekkel és útkarbantartó brigádokkal.

Gyöngyössy Péter

Útjavítás Sajtoskál és Bük között. A Magyar Közút munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megyei állami útjait

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

Az utak fenntartása, karbantartása sokba kerül. A pénz sohasem elég, ezért a fontossági sorrend dönti el, mire jut, mire nem. Szombathelyen a Szova Zrt. építési csoportja a fagyok megszűnésével folyamatosan végzi az útkarbantartási munkákat. Rendszeresen ellenőrzik az utak állapotát, de a lakosság bejelentéseire is támaszkodnak.

Potyondi Nikolett kommunikációs és HR-munkatárs tájékoztatása szerint a balesetveszélyes úthibákat egy napon belül megszüntetik. A Paragvári utcában jelenleg is folyik az útburkolat felújítása. Hamarosan hasonló munkákra kerül sor a Szent Márton, a Szent Flórián és a Magyar László utcában.

Útjavítás Sajtoskál és Bük között. A Magyar Közút munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megyei állami útjait
Fotó: Cseh Gábor

Az országos közúthálózat vasi útjain a Magyar Közút Nonprofit Kft. látja el az üzemeltetési és fenntartási feladatokat. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezetőtől megtudtuk: kiemelt feladat a kátyúzás. Az útellenőri szolgálat folyamatosan járja a megyében az állami közutakat. A meleg aszfalttal történő burkolatjavításra márciustól ed­dig 485 tonnányi aszfaltkeveréket használtak fel.

Év végéig ez várhatóan kétezer tonna lesz.

Jelenleg több mint 33 kilométeren zajlik teljes körű felújítás. A munkák érintik a Vasvár–Zalaegerszeg, a Rábafüzes–Szentgotthárd, a Vép–Nemesbőd, a Körmend–Ják–Szombathely, a Magyarszombatfa–Csákánydoroszló, és a Tompaládony–Zsira közötti utakat; a szentgotthárdi állomáshoz vezető utat és a Sárvár III. bekötőutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában