járvány

2020.06.26. 08:08

Koronavírus gyanú a burgenlandi Felsőpulyai Gimnáziumban (Frissítve)

Hazaküldték ma a Felsőpulyai Gimnázium tanulóit, mivel két diák édesapjánál egy koronavírus teszt során kiderült, hogy fertőzött. Elsőkörben a két diáknál végeznek el vírustesztet.

vaol.hu

Azok a diákok akik nem voltak kapcsolatban a két Covid gyanús tanulóval, csütörtöktől ismét látogathatják az iskolát. A vírusteszt eredményei várhatóan csütörtökre készülnek el. A koronagyanús diákok osztálytársai és tanáraik nem látogathatják az intézményt a teszteredmények elkészülte előtt-írja az ORF.at.

Frissítés:

Nem fertőzött új koronavírussal az a két diák, akinél szerdán végeztek tesztet a felsőpulyai Liszt Ferenc Gimnáziumban, közölte a tartományi járványügyi koordinációs stáb.

A gimnazisták édesapjánál korábban beigazolódott a fertőzés, ezért szerdán elővigyázatosságból minden diákot hazaküldtek az intézményből.

Azok számára, akik nem álltak közvetlen kapcsolatban a két tanulóval, már másnap, csütörtökön folytatódott a tanítás. Az osztálytársak és a diákokkal közelebbi kapcsolatban álló fiatalok viszont csütörtökön is otthon maradtak–számolt be róla az ORF.at

Kiemelt képünk illusztráció.

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujabb-merfoldko-jelentos-konnyitesek-lesznek-ausztriaban-3980523/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában