Megemelték Molnár Miklós fizetését

Közérdekű adatigényléssel fordultunk a Vasivíz Zrt-hez április végén, miután több kérdésünkre sem kaptunk választ. Kikértük az elmúlt hónapok igazgatósági döntéseit, így tudtuk meg: május 1-jétől közel másfél millió forintra emelték Molnár Miklós alapbérét.

VN

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Korábban megírtuk: másfélmillió forint büntetést szabott ki a Vas megyei vízszolgáltató társaságra a Magyar Közmű-szabályozási és Energetikai Hivatal (MEKH), miután álláspontja szerint Molnár Miklósnak nincs meg a jogszabályban rögzített, víziközmű-szolgáltatásban szerzett ötéves szakmai tapasztalata. A MEKH a cégnél végzett átfogó vizsgálatát, valamint a vezérigazgató szakmai pályájának ellenőrzését már februárban megerősítette a Vas Népének.

Több kérdést is elküldtünk az elmúlt hónapokban a Vasivíz Zrt. kommunikációs menedzseréhez, Koczka Tiborhoz – aki állította, szakmai okok miatt kapta meg a havonta bruttó 400 ezer forinttal járó pozíciót -, sajnos választ mégsem kaptunk. Ezért április végén közérdekű adatigényléssel fordultunk a céghez, hogy információhoz jussunk.

 

 

A társaság a 45 napos határidőt maximálisan kihasználta, így tegnap érkezett meg szerkesztőségünkbe a kért dokumentáció. Az elmúlt hónapokban született döntések között találtunk rá: az igazgatóság jóváhagyta a társaság idei üzleti tervét, pedig azt a többségi tulajdonos, a szombathelyi közgyűlés nem hagyta jóvá. Április 30-án az igazgatóság döntött arról is, hogy a vezérigazgató, Molnár Miklós munkaszerződését módosítja azzal, hogy 2020. május 1-jétől a havi személyi alapbére bruttó 1 millió 485 ezer forintra emelkedik.

Éppen februárban tette közzé a Vasivíz Zrt a vezetői fizetéseket. Így tudjuk, hogy akkor 1 millió 350 ezer forint volt Molnár Miklós keresete, amihez bizonyos feltételek teljesítésekor további 50 százalékos prémium járhat.

Ismert, a MEKH legutóbbi döntésében arra kötelezte a Vasivíz Zrt-t, hogy 90 napon belül gondoskodjon a jogszerű állapot helyreállításáról, vagyis a vezérigazgató személye feleljen meg a jogszabályi követelményeknek. A határidő augusztus végén jár le. Május 1-jétől számítva ez majdnem 4 teljes hónap alapbért (és prémiumot) jelenthet Molnár Miklós számára. A MEKH határozata ellen a Vas megyei társaság – érthető okok miatt – közigazgatási pert indít a Fővárosi Törvényszéknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában