a régi aratóeszközöket is bemutatják

2020.06.22. 18:28

Ötödször rendezik meg az aratónapot Olaszfán

Ötödik alkalommal rendeznek aratónapot a Olaszfán. Június 27-én, szombaton 9 órára várják az érdeklődőket a közösségi házhoz, onnan indul a lovas kocsis aratómenet a falu határában kijelölt rozstáblához.

Pogács Mónika

A kézi aratás technikájának megismertetése mellett a régi aratóeszközöket, gépeket is bemutatják az érdeklődőknek. A szervezők a környezettudatosságra is figyelnek: arra kérik az érkezőket, hogy vigyenek magukkal saját poharat. A vendéglátás során abból tudnak inni, így nem terheli a rendezvény műanyag szeméttel a környezetet. (Arról nem beszélve, hogy – bár a veszélyhelyzetet feloldották – a saját pohár használata egészségügyi szempontból is üdvözlendő kezdeményezés.)

Az aratónapot polgármesteri köszöntő nyitja a közösségi háznál, aztán kulturális műsorok és borkóstoló is színesíti a programot. A vasvári „Üss a hasadra!” Színpad Móricz Zsigmond-játékkal készül, de Fodor Dávid kovácsmester is megmutatja tudományát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában