műszaki mentés

2020.06.21. 07:34

Lakókat menekítettek ki vasárnap reggel Bobán (Frissítve)

Cseppfolyós szén-dioxid szivárgott egy tehervonat egyik tartálykocsijából a bobai vasútállomáson.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, MTI

Forrás: pixabay.com

Műszaki mentés céljából a sárvári hivatásos, a celldömölki önkormányzati, valamint az egyházashetyei és a kamondi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. A katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották az esethez. A munkálatok idejére száz méteres sugarú körzetben biztonsági zónát jelöltek ki. Az egységek a rendőrséggel közösen kimenekítették a közeli ingatlanok lakóit.

Frissítés:

Visszatérhettek lakásukba Boba község vasútállomásának közelében azok az emberek, akiknek vasárnap reggel azért kellett egy időre elhagyniuk az otthonukat, mert egy vasúti tartálykocsiból cseppfolyós szén-dioxid szivárgott – közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.

Balogh Eszter tájékoztatása szerint a vasúti tartálykocsi csapja körül szivárgott a cseppfolyós szén-dioxid, a hiba megszüntetésén dolgoznak a szakemberek, a helyszíni szemle még tart.

Hozzáfűzte: a tűzoltók és a rendőrök egy közeli utcából – ahol 38-an élnek – három ingatlanból hat embert menekítettek ki, a lakók fél óra múlva visszatérhettek otthonukba.

A katasztrófavédelem korábban arról adott tájékoztatást, hogy a műszaki mentést a sárvári hivatásos, a celldömölki önkormányzati, valamint az egyházashetyei és a kamondi önkéntes tűzoltók végzik. Hozzátették, hogy riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, a helyszín körül száz méteres biztonsági zónát jelöltek ki és a rendőrséggel közösen kimenekítették a közeli ingatlanok lakóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában