Ünnepélyes megnyitó

2020.06.29. 07:00

Szombaton nyit az új piac Kőszegen

Megújult a piac – a szombati ünnepélyes megnyitót helyi termelőipiac-mustrával kötik egybe, amelyre minden érdeklődőt várnak a szervezők.

VN

Látványos a változás

Fotó: Ohr Tibor

A Városmajor rehabilitációjának részeként tavaly nyáron kezdődött a piac felújítása. Az első ütemben elbontották a fatároló helyiségeket. Július 8-án vette át a területet a kivitelező, onnantól kilenc hónap állt rendelkezésre, hogy elvégezze a feladatot. Idén áprilisban a terv szerint megtörtént a műszaki átadás. A korábbi tűzoltószertár helyiségeiből vásárcsarnok létesült, a tetők alatt, szabadtéren asztalok kapnak helyet.

Látványos a változás
Fotó: Ohr Tibor

Új parkolók létesültek a Fő tér és a Táncsics utca felé, és a tervek szerint átépült a Kossuth Lajos–Táncsics Mihály utcai csomópont. A területen több mint kétezer növényt ültettek el, és látványos megoldásként júniusban virágokból rakták ki a piac feliratot a bejáratnál.

Az első piacnapot július 4-én, szombaton 8 órától tartják. A megnyitót helyi termelőipiac-mustrával kötik egybe, amelyre várnak minden érdeklődőt. A vásárlók végigjárhatják az új piac tereit, helyi termelőktől vásárolhatnak. A piacmustrát a kőszegi fúvósok zenéje kíséri majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában