szépen épül

2020.06.19. 07:00

Tartják az ütemtervet a rumi tornacsarnoknál

Áprilisban jártunk utoljára a 604 millió forint állami támogatásból megvalósuló tornacsarnok építkezésénél. Azóta sokat haladt a munka: szerkezetépítő csapat dolgozik most.

Tóth Kata

Kraft László és Hochstein Béla az építkezésen

Fotó: Szendi Péter

A Béke utca felőli bejáraton közelítünk az építési területhez – Kraft László, a Rumi Rajki István Általános Iskola igazgatója mutatja: ott lesz az akadálymentes és a vendégmosdó, az elsősegélyhely, onnan már csak néhány lépés a „küzdőtér”, belül a 18x30 méter alapterületű, több mint hét méter belmagasságú pálya. Ha elkészül, 160-170 iskolást és Rum sportéletét is szolgálja majd.

László és Hochstein Béla az építkezésen
Fotó: Szendi Péter

Negyven éve vártak a változásra, mondja az igazgató: azóta járnak a néhány száz méterre lévő kultúrházba a testnevelésórákra, az órák elejéből, végéből is kényszerűen lecsípve. A teherhordó szerkezeteket építi egy brigád: betonoznak és felhúzzák a téglafalakat. Miután a fő- és válaszfalak is elkészülnek, egy másik csapat érkezik, a tető építése augusztustól már az ő feladatuk. Tartják az ütemtervet, tudtuk meg Hochstein Béla építésvezetőtől.

A munkakezdéstől számítva 360 nap áll rendelkezésre az átadásig, erre a tervek szerint februárban kerül sor. A fenntartó Szombathelyi Tankerületi Központ veszi majd át a tornacsarnokot tartós használatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában